hu
 
Kedd, 2021. Március 09.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új oltóközpontokat készít elő

2021.01.28

Felhívás az oltási kampányban részt venni kívánó orvosok és egészségügyi asszisztensek részére

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új oltási központokat rendez be az országos koronavírus elleni oltási kampány keretében. 

Ahogyan kezdetét vette a kampány második szakasza, Sepsiszentgyörgyön megnyílt a Dália utcai oltóközpont, ahová már április végéig beteltek a helyek. Amennyiben az elkövetkezendő időszakban több vakcina lesz elérhető országos szinten, nagy valószínűséggel még egy új központot megnyitanak Sepsiszentgyörgyön.

Az Önkormányzat a Sport utcában található Városi Strandon és a Vadász utcai sportcsarnokban helyet kapó központot is előkészíti, így amennyiben a központi és helyi egészségügyi szervek úgy döntenek, a két helyszín közül egyiket majd meg is nyitják. 

Ahhoz, hogy az új központ megfelelően tudjon működni, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívást intéz az orvosok és az egészségügyi asszisztensek részére, hogy amennyiben részt szeretnének venni az oltási kampány lebonyolításában, jelezzék szándékukat a Kovászna Megyei Orvosi Kamarának  (telefonszám: 0267-311.334), a Kovászna Megyei Háziorvosok Egyesületének (telefonszám: 0267-315.723) vagy a sepsiszentgyörgyi Szociális Támogatási Igazgatóságnak (telefonszám: 0267-312.111).

 

A hétvégi vásár a nőnap jegyében zajlik
2021.03.05

Sepsiszentgyörgyön, hétvégén, azaz március 6-7. között újra megszervezik a Helyi termelők és kézművesek vásárát, ezúttal azonban mindezt a nemzetközi nőnapra, azaz március 8-ra kiélezve.

Dán filmnapok a sepsiszentgyörgyi Művész moziban
2021.03.04

Március 5 és 18 között első alkalommal szerveznek Dán Filmnapokat a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban, amelynek keretében betekintést nyerhetünk a dán filmekre jellemző provokatív témák művészi szintű boncolgatásába. A legtöbb esetben intim drámákat látunk, amelyek morális, etikai és jogi kérdéseket feszegetnek, de amelyekre sosem kapunk egyértelmű, helyes válaszokat.

Stratégiai együttműködést kezdeményez a BBTE a háromszéki önkormányzatokkal
2021.03.04

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE), valamint Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala stratégiai partnerségi szerződés megkötésére készül.

Lehet még jelentkezni lakónegyedi parkolóhelyekre bérlésére
2021.03.04

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a város több utcájában szervezett licitet a lakónegyedi parkolóhelyekre. Mindeddig összesen 227 parkolóhelyet sikerült bérbeadni, 21 helyre még továbbra is lehet jelentkezni.

Négy napos eseménysorozattal tisztelegnek a hősök előtt Sepsiszentgyörgyön
2021.03.04

Sepsiszentgyörgyön négy napos eseménysorozattal emlékeznek az 1848–1849-es forradalom és szabadságharcra, azonban idén is elmarad a március 15-i ünnepi műsor a Főtéren és az azt megelőző díszfelvonulás.