hu
 
Péntek, 2024. Április 26.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új oltóközpontokat készít elő

2021.01.28

Felhívás az oltási kampányban részt venni kívánó orvosok és egészségügyi asszisztensek részére

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új oltási központokat rendez be az országos koronavírus elleni oltási kampány keretében. 

Ahogyan kezdetét vette a kampány második szakasza, Sepsiszentgyörgyön megnyílt a Dália utcai oltóközpont, ahová már április végéig beteltek a helyek. Amennyiben az elkövetkezendő időszakban több vakcina lesz elérhető országos szinten, nagy valószínűséggel még egy új központot megnyitanak Sepsiszentgyörgyön.

Az Önkormányzat a Sport utcában található Városi Strandon és a Vadász utcai sportcsarnokban helyet kapó központot is előkészíti, így amennyiben a központi és helyi egészségügyi szervek úgy döntenek, a két helyszín közül egyiket majd meg is nyitják. 

Ahhoz, hogy az új központ megfelelően tudjon működni, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívást intéz az orvosok és az egészségügyi asszisztensek részére, hogy amennyiben részt szeretnének venni az oltási kampány lebonyolításában, jelezzék szándékukat a Kovászna Megyei Orvosi Kamarának  (telefonszám: 0267-311.334), a Kovászna Megyei Háziorvosok Egyesületének (telefonszám: 0267-315.723) vagy a sepsiszentgyörgyi Szociális Támogatási Igazgatóságnak (telefonszám: 0267-312.111).

 

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.