hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából

2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is csatlakozik a Föld órája elnevezésű világszintű kezdeményezéshez, ezért március 23-án, szombaton 20:30 és 21:30 óra között lekapcsolják a közvilágítást a Főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén.

2007 óta, minden évben a világ 195 országának több mint 8000 városában kapcsolják le a villanyt az emberek, intézmények és vállalkozások, hogy közösen áldozzanak egy órát a bolygóért, így az önkormányzat is arra kéri a sepsiszentgyörgyieket, hogy szombat este egy órára kapcsolják le a villanyt.

A Föld óráját (Earth Hour) minden évben március utolsó szombatján tartják, de idén a katolikus húsvét miatt az eseményt egy héttel előrehozták. Minden évben az emberek, intézmények és vállalatok milliói kapcsolják le egy órára a villanyt, csatlakozva a történelem legnagyobb önkéntes környezetvédelmi eseményéhez.

A világszintű kezdeményezés idei témája: Adj egy órát a Földnek, amely során arra biztatják az embereket a világ minden pontjáról, hogy a mindennapjaikat kezdjék a maga egyszerűségében megélni  – megváltoztatva azt a gondolkodásmódot, ahogyan az élelemre, jó közérzetre, erőnlétre, a szabad levegőn való mozgásra, a kreativitásra, a kikapcsolódásra és a fenntarthatóságra tekintünk, annak érdekében, hogy újra kapcsolódhassunk a természettel és segítsünk a bolygónknak.  

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.