hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ingyenes szállást biztosít az ukrajnai menekültek számára

2022.03.01

A helyi hatóságok összesítik a szálláshelyeket, amelyeket természetes vagy jogi személyek bocsáthatnak a menekültek rendelkezésére Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata segítséget nyújt azoknak az ukrán állampolgároknak, akik a háború miatt otthonukat és hazájukat kényszerültek elhagyni.

Az ukrajnai fegyveres konfliktus és az országunkba érkező menekültek növekvő hulláma miatt a Helyi Készenléti Bizottság úgy döntött, hogy összesen 100 menekült befogadására alkalmas szálláshelyet hoz létre. Szükség esetén a szálláshelyek számát növelni fogják.

„Ukrajnában véres és kegyetlen háború dúl, melynek eredményeképp emberek ezrei válnak földönfutókká és kénytelenek elmenekülni a háborús övezetből. Látjuk a hírekben, ahogy a menekültek gyermekekkel, egyetlen bőrönddel lépnek át a határon. Ebben a helyzetben az egyedüli mérvadó szempont az emberiesség, az együttérzés és a segítség. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata segíteni szeretne a hozzánk érkező vagy a városunkon áthaladó menekülteknek élelemmel és szállással. Mindannyian emberek vagyunk és Isten előtt egyenlők. Segítsünk azoknak, akik most a háború borzalmai elől menekülnek!” – hívta fel a figyelmet Antal Árpád polgármester.

A sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség zöld száma, a 0800 800 767-es telefonszám, a nap 24 órájában ingyenesen elérhető azok számára, akiknek útmutatásra vagy bővebb információkra van szükségük a térségünkbe érkező menekültek elhelyezésével kapcsolatban.

A helyi hatóságok összesítik a szálláshelyeket, amelyeket természetes vagy jogi személyek bocsátanak a menekültek rendelkezésére (szállók, panziók vagy akár a saját lakásuk). Ezért kérjük azokat, akik segíteni szeretnének, hogy március 6-ig az info@sepsi.ro címen jelezzék a felajánlott szálláshelyek számát és a lakhatási feltételeket (költségmentesen, térítés ellenében, az összeg értékét stb.), valamint a pontos címüket és elérhetőségüket.

Együtt jobbak lehetünk és segíthetünk mindazokon az embereken, akik egy értelmetlen háború ártatlan áldozatai!

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.