hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ne hőszigeteljék a tömbházakat engedélyek nélkül

2022.12.13

A törvénytelenül elvégzett munkálatok büntetést vonnak maguk után

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a lakók figyelmét, hogy igényeljenek építési engedélyt, mielőtt saját maguk kezdenék elvégezni a hőszigetelési munkálatokat a tömbházakon.

A hatályos jogszabályok szerint az ilyen típusú munkálatokhoz építési engedély szükséges és a tömbház összes emeletét hőszigetelni kell, egy vagy több lakás esetében külön-külön nem végezhető el a munkálat.

Az önkormányzat megérti a tömbházak szigetelésének szükségességét, de a jelenlegi törvények értelmében kiszabható bírságok elkerülése érdekében arra kéri a lakókat, hogy csak az összes engedély megszerzése után kezdjék meg a munkálatokat.

Számos, a helyi rendőrségi által kiállított büntetési jegyzőkönyv van az asztalomon az építkezési engedély nélküli tömbházszigetelések miatt kiszabott bírságokról. Mindenkinek meg kell értenie, hogy akár az önkormányzat a lakókkal közösen, akár a lakók saját maguk végzik a hőszigetelést, szükség van az építési engedélyre. Engedély nélkül nem lehet szigetelni egy tömbházat, és ha még fáj is a kezem, hogy alá kell írnom ezeket a jegyzőkönyveket, akkor is meg kell tennem, és bírságot kell kiszabnunk, mert a munkálatok nem törvényesek" – mondta Antal Árpád polgármester.

A törvény szerint, függetlenül attól, hogy a munkálatokat az önkormányzat társfinanszírozza, vagy magánberuházásban valósulnak meg, építési engedélyt kell beszerezni. A közelmúltban a Helyi Rendőrség több büntetőjegyzőkönyvet is kiállított azoknak a lakóknak, akik a szükséges engedélyek nélkül kezdték meg a hőszigetelési munkálatokat.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.