hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata fedezi a tanintézmények fűtési kiadásait és támogatási programmal kiváltja az osztálypénzt

2022.09.29

Antal Árpád-András polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az egyre növekvő energiaárak ellenére az önkormányzat ezután is gondoskodik arról, hogy egyetlen tanintézményben se legyen hideg. A fűtési számla kifizetése ezután is az önkormányzatot terheli, nem pedig az intézményvezetőket.

Nagyon határozottan ki szeretném jelenteni, hogy elvárom minden tanintézménytől, függetlenül attól, hogy milyen állapotban vannak az épületek, hogy a tantermekben ne legyen hideg” – hangsúlyozta a polgármester.  

Egyes híresztelések ellenére spórolás miatt az önkormányzat nem fog elrendelni online oktatást Sepsiszentgyörgyön. Ha országos szinten gond lesz a gázellátással, akkor az oktatásra vonatkozó intézkedéseket nem az önkormányzat, hanem a kormány hozza meg, és ezek országos szinten lépnek majd érvénybe.  

A pedagógusok nem kérhetnek anyagi hozzájárulást a szülőktől az alapvető kellékek beszerzéséhez

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata tavaly indított programjában nagyobb pénzösszeget különített el a tanintézmények támogatására, ezzel fedezni tudják az intézmények alapvető szükségleteit, így osztálypénz címszó alatt nem kérhetnek pénzt a szülőktől vécépapírra, krétára, ceruzára, vagy további alapvető kellékekre. 

Ebben az évben is átutalták már az erre a célra szánt összeget, amelyet a tanintézményekben tanuló diákok számának függvényében határoztak meg. Ugyanakkor a támogatás feltételeként szabták meg, hogy az átutalt összeget a pedagógusok arra használják, ami a gyermekeknek fontos és ne az intézmény fenntartására, ez utóbbi továbbra is az önkormányzat feladata marad.

A sepsiszentgyörgyi tanintézmények minden óvodás után 150 lejt, 0-4. osztályos gyermek után 100 lejt, 5-12. osztályos tanuló után 50 lejt kaptak. Az önkormányzat idén 10 112 diákra számolva összesen 812 150 lejt utalt át az oktatási intézményeknek Sepsiszentgyörgyön, hogy kiváltsa az osztálypénzt.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.