hu
 
Szombat, 2021. Április 17.

Sepsiszentgyörgy lakosságának több mint 75%-a már befizette a terület- és ingatlanadókat

2021.04.07

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága adatai alapján március 31-ig az adófizetők 75%-a már törlesztette a 2021-es évre kiszabott terület- és ingatlanadó értékét. Ugyanakkor, a lakosság 60 százaléka a járművek utáni adót is befizette.

A jogi személyek esetében, 67 százalékuk törlesztette az ingatlanadót, valamint 55 százalékuk a terület és gépjárművek utáni illetéket.

Március 31-ig a 2021-es év helyi költségvetésbe befolyt összeg az alábbiak szerint alakul (a 2021-es évre számolt teljes összegből):

  • Ingatlanadó: természetes személyek 75,52%, jogi személyek 67,54%
  • Területadó: természetes személyek 76,58%, jogi személyek 56,28%
  • Járműadó: természetes személyek 59,11%, jogi személyek 55,85%

A tavalyi évhez viszonyítva 3-5%-al nőtt azoknak a személyeknek száma akik március 31-ig befizették a helyi adót.

A helyi adók befizetési határideje március 31-e volt az első félévre, valamint azok, akik eddig a az időpontig a teljes összeget törlesztették, 9%-os kedvezményben részesültek.

A második félévi adók és illetékek kifizetési határideje szeptember 30-a.

A határidő lejárta után, a fizetendő összeg értéke havonta 1%-al növekszik. A késedelmi kamat számítása a lejárati határidőt követő naptól a hátralék kifizetésének napjáig tart.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága továbbra is ajánlja a www.ghiseul.ro használatát a jogi és a természetes személyek részére egyaránt. Az online felület segítségével nemcsak az adókat és illetékeket lehet befizetni, de lehetőség van az aktuális tartozások és kifizetendő értékek ellenőrzésére is.

Beruházások a sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség felszereltségének és infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
2021.04.16

A mi városunk, a mi felelősségünk! tematikus sajtótájékoztató sorozat keretében Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője ismertették a közbiztonság mértékének a növekedését a megyeszékhelyen és a Helyi Rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket.

István, a király Székelyföldi Nagyprodukció: újabb szereplők mutatkoztak be
2021.04.16

A szervezők, egy hónappal az első sajtóbemutató után, újabb szereplőket mutattak be, akik nagy izgalommal várják, hogy katakterük bőrébe bújhassanak.

Májusban kezdik kiosztani a tejport a kismamáknak
2021.04.15

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának közvetítői szerepe van a tejpor támogatási program lebonyolításában

Befejeződtek a Személyi Nyilvántartó Osztály felújítási munkálatai
2021.04.13

Megújult épületben folytatja munkáját Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Személyi Nyilvántartó Osztálya, a Dózsa György utca 14-es szám alatt.

Kilyén és Szotyor lakosai április 14-től vehetik át az igényelt gyümölcsfacsemetéket
2021.04.12

Szerdán, április 14-én, reggel 9-órától kezdődően a kilyéni és a szotyori lakosok a Városi Kertészet székhelyén (Árkosi út 22. szám) vehetik át az általuk igényelt gyümölcsfacsemetéket.