hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa elfogadta az idei éves költségvetést

2021.04.08

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa április 8-án egyhangúlag elfogadta Sepsiszentgyörgy 2021-es évre vonatkozó költségvetését. 

Amellett, hogy az idén több beruházás szerepel az önkormányzat tervei között, mint a tavalyi évben, a jelenlegi költségvetés összeállítása során nagy hangsúlyt kaptak azok a programok, amelyeknek célja különböző területek fejlesztése, így például az oktatás, egészségügy, környezet és gazdaság. 

Minden évben kicsit realista és pesszimista szemlélet szerint állítjuk össze a költségvetést, ennek összege azonban mindig növekszik az év végéig. A tavalyi költségvetés 149 millió lej volt, ez idénre 31 százalékkal növekedett, elérve a 195 millió lejes összeget.” – mondta Antal Árpád-András polgármester. 

Néhány területen az idei évre szánt összeg a tavalyi szinten maradt, így a közbiztonság, a kultúra, a szabadidő és a vallás, a mezőgazdaság és az erdészet. A kultúra területén az elmúlt évek során volt számottevő növekedés, idén ezért nem változott ez az összeg. 

A tavalyi évhez képest a legnagyobb növekedés, azaz 36 százalék, idén az oktatás területén figyelhető meg, összesen 42 millió lejt különítettek el a költségvetésben.

Ahogyan azt a tavaly a választási kampányban is megígértem, a jelenlegi mandátumban kiemelt figyelmet szentelünk az oktatás fejlesztésére, ami magába foglalja az infrastruktúrát, különböző programokat és ösztöndíjakat is.” – sorolta Antal Árpád.

Az egészségügy területén 50 százalékos, a szociális területen 39 százalékos, a szállítás területén 33 százalékos, míg a környezetvédelem területén pedig 32 százalékos növekedés szerepel a költségvetésben. 

A beruházásokat tekintve a lakásépítésre szánt összeget idén megduplázza az önkormányzat, így ez eléri a 25 millió lejt. Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tervei között szerepel fiataloknak szánt és ANL-s lakások építése, valamint szociális lakások építése európai uniós forrásokból az Őrkő negyedbe.

Az idei költségvetés közel egynegyedét Európai Uniós források teszik ki. Ez az év a fejlesztésekről fog szólni, és csak belépő lesz a 2022-es, még nagyobb fejlesztések évébe, amikor a legtöbb Európai Uniós pályázatot fogjuk lehívni Sepsiszentgyörgy történetében.” – hangsúlyozta Antal Árpád-András polgármester.

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.