hu
 
Szombat, 2021. Április 17.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa elfogadta az idei éves költségvetést

2021.04.08

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa április 8-án egyhangúlag elfogadta Sepsiszentgyörgy 2021-es évre vonatkozó költségvetését. 

Amellett, hogy az idén több beruházás szerepel az önkormányzat tervei között, mint a tavalyi évben, a jelenlegi költségvetés összeállítása során nagy hangsúlyt kaptak azok a programok, amelyeknek célja különböző területek fejlesztése, így például az oktatás, egészségügy, környezet és gazdaság. 

Minden évben kicsit realista és pesszimista szemlélet szerint állítjuk össze a költségvetést, ennek összege azonban mindig növekszik az év végéig. A tavalyi költségvetés 149 millió lej volt, ez idénre 31 százalékkal növekedett, elérve a 195 millió lejes összeget.” – mondta Antal Árpád-András polgármester. 

Néhány területen az idei évre szánt összeg a tavalyi szinten maradt, így a közbiztonság, a kultúra, a szabadidő és a vallás, a mezőgazdaság és az erdészet. A kultúra területén az elmúlt évek során volt számottevő növekedés, idén ezért nem változott ez az összeg. 

A tavalyi évhez képest a legnagyobb növekedés, azaz 36 százalék, idén az oktatás területén figyelhető meg, összesen 42 millió lejt különítettek el a költségvetésben.

Ahogyan azt a tavaly a választási kampányban is megígértem, a jelenlegi mandátumban kiemelt figyelmet szentelünk az oktatás fejlesztésére, ami magába foglalja az infrastruktúrát, különböző programokat és ösztöndíjakat is.” – sorolta Antal Árpád.

Az egészségügy területén 50 százalékos, a szociális területen 39 százalékos, a szállítás területén 33 százalékos, míg a környezetvédelem területén pedig 32 százalékos növekedés szerepel a költségvetésben. 

A beruházásokat tekintve a lakásépítésre szánt összeget idén megduplázza az önkormányzat, így ez eléri a 25 millió lejt. Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tervei között szerepel fiataloknak szánt és ANL-s lakások építése, valamint szociális lakások építése európai uniós forrásokból az Őrkő negyedbe.

Az idei költségvetés közel egynegyedét Európai Uniós források teszik ki. Ez az év a fejlesztésekről fog szólni, és csak belépő lesz a 2022-es, még nagyobb fejlesztések évébe, amikor a legtöbb Európai Uniós pályázatot fogjuk lehívni Sepsiszentgyörgy történetében.” – hangsúlyozta Antal Árpád-András polgármester.

 

Beruházások a sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség felszereltségének és infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
2021.04.16

A mi városunk, a mi felelősségünk! tematikus sajtótájékoztató sorozat keretében Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője ismertették a közbiztonság mértékének a növekedését a megyeszékhelyen és a Helyi Rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket.

István, a király Székelyföldi Nagyprodukció: újabb szereplők mutatkoztak be
2021.04.16

A szervezők, egy hónappal az első sajtóbemutató után, újabb szereplőket mutattak be, akik nagy izgalommal várják, hogy katakterük bőrébe bújhassanak.

Májusban kezdik kiosztani a tejport a kismamáknak
2021.04.15

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának közvetítői szerepe van a tejpor támogatási program lebonyolításában

Befejeződtek a Személyi Nyilvántartó Osztály felújítási munkálatai
2021.04.13

Megújult épületben folytatja munkáját Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Személyi Nyilvántartó Osztálya, a Dózsa György utca 14-es szám alatt.

Kilyén és Szotyor lakosai április 14-től vehetik át az igényelt gyümölcsfacsemetéket
2021.04.12

Szerdán, április 14-én, reggel 9-órától kezdődően a kilyéni és a szotyori lakosok a Városi Kertészet székhelyén (Árkosi út 22. szám) vehetik át az általuk igényelt gyümölcsfacsemetéket.