hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

SepsiBook – Könyvvásárt és irodalmi fesztivált hoz a nyárelő Sepsiszentgyörgyön

2022.02.02

Könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált szerveznek május végén Sepsiszentgyörgyön. A SepsiBook első kiadása kiemelten a gyermek- és ifjúsági irodalomra helyezi a hangsúlyt, de a vásár kínálata és a kísérőprogramok minden korosztálynak szólnak.

A SepsiBook Sepsiszentgyörgy és Háromszék első ilyen jellegű rendezvénye, a vásár mellett értékteremtő, magyar és román nyelvű irodalmi-zenei programokkal, interaktív foglalkozásokkal szeretnénk megszólítani a helyi, az erdélyi és romániai közönséget. Sepsiszentgyörgy erőssége a kulturális vitalitás, a könyvvásárral egybekötött kortárs irodalmi fesztivál pedig hiánypótló szerepet tölt be rendezvénypalettánkon. Önkormányzatként kiemelten támogatjuk a fiatalok olvasóvá formálását, ezt a szerepet tölti be a megyei könyvtárral közös Könyvkelengye programunk is, most pedig a SepsiBook keretében a 18 év alatti korosztályt külön is megszólítjuk” – fogalmazott Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Háromszéknek mindig volt, és most is erős a szellemi-kulturális kisugárzása. Azt valljuk, hogy nem elég a fizikai építkezés, szükség van értékteremtő, közösségépítő eseményekre, olyan identitáserősítő, ugyanakkor szellemi-kulturális frissességet is hozó rendezvényekre, amelyek új lendületet adnak a mindennapokhoz. A SepsiBook az együttműködés rendezvénye is, amely érdekében ismét összefogott Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa, a város és a megye kulturális intézményei közösen szervezik. Tartalmas, sokszínű könyvvásárt és izgalmas kortárs irodalmi fesztivált álmodtunk meg, amely a nyárelő fontos találkozási pontja lesz” – hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

„Játékos, kreatív, barátságos, családias rendezvényt tervezünk. A programban író-olvasó találkozók, rendhagyó irodalomórák, tematikus beszélgetések, gyermek- és ifjúsági irodalmi találkozók, irodalmi vonatkozású koncertek, verses-zenés előadások egyaránt szerepelnek. Az a célunk, hogy minden generáció számára élménnyé tegyük az olvasást, a könyves találkozásokat. Az időzítés sem véletlen: az iskolai ballagások és évzárók idejére ütemeztük a rendezvényt, a SepsiBook jó alkalmat kínál gyerekeknek és szülőknek egyaránt, hogy kedvezményes áron beszerezzék a vakációs olvasmányokat” – emelte ki Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója, a SepsiBook programfelelőse.

A rendezvény a Sepsi Arénában zajlik 2022. május 26. és 29. között, ez idő alatt a szervezők a kisvonattal és további buszjáratokkal biztosítják a szállítást a helyszínre.

A SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezi.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.