hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Sepsi Jazz & Blues Fesztivál

2022.06.21

A Sepsi Jazz & Blues Egyesület Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával és a Kónya Ádám Művelődési Házzal partnerségben június 24–25-én megszervezi az 1. Sepsi Jazz & Blues Fesztivált, a sepsiszentgyörgyi ’56-os emlékparkban. A rendezvény hagyományteremtő szándékkal jön létre, célkitűzése a jazz és blues zenei műfajok népszerűsítése élő zene által, romániai és nemzetközi előadók közreműködésével.

A szakmai elismertségen túl, az előadóművészek kiválasztásának és meghívásának az is fontos szempontja volt, hogy kevésbé legyenek jártasak, ismertek a térségben, így a műsorkínálat az újdonság élményét, újabb értékes előadók felfedezését jelentheti a közönségnek.

Így esett a választás a romániai jazz palettán új színt képviselő, egészen fiatal zenészekből álló Andrei Petrache Triora és a magyarországi jazz szférából érkező két neves formációra: a már több éve egymást kiegészítő-inspiráló, a jazz határait is feszegető Kovács Linda (ének) és Bögöthy Ádám (nagybőgő) duóra, valamint a jazz hegedülést magas szinten művelő Antal Tiborra és zenekarára.

A jazz és blues műfajok helyi képviselői kezdik a koncertsorozatokat: pénteken a Hammond orgonán is játszó csíkszeredai Szabó Zsolt és kvartettje, szombaton pedig a több mint 20 éve működő sepsiszentgyörgyi Free Connection formáció, akik mindig igazán jó koncerthangulatot teremtenek.

Az esti sztárfellépők a blues műfaj képviselői. Pénteken este a magyarországi Little G. Weevil, az International Blues Challenge verseny díjazottja és az USA Blues Music Award jelöltje lép fel, aki világszínvonalú zenekarával egy igazi rythm & blues show-t ígér. A szombat estét és egyben a fesztivált is záró formáció tagjai Németországból és Magyarországról érkeznek. Ez a zenekar a Lars Kutschke gitáros által vezetett Band, melynek énekesnője Dorrey Lin Lyles, és amely a gospel, soul, jazz és blues műfajok tökéletes keverékével kínál mámorító zenei élményt az érdeklődőknek.

A jó zene mellett a sepsiszentgyörgyi Borbrigád által kínált borok, a Homoródalmási Kézműves Sajtok termékei és a Vendelin Vendéglő gazdag ízvilágú ételei is várják a közönséget.

A fesztiválra a napi jegyek egységesen 40 lejbe kerülnek, melyeket a helyszínen, illetve elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet megvásárolni. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik a helyszínen.

Várunk mindenkit, akik különleges zenei élményre és étel, ital különlegességekre vágynak!

További információk a www.sepsijazzblues.ro honlapon találhatóak.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.