hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

SEPSI Inst. RUN – Futóverseny Sepsiszentgyörgy ikonikus épületeiben

2024.06.05

Június 19-ig még lehet nevezni!

Sepsiszentgyörgyön június 21-én, pénteken első alkalommal kerül sor olyan futóversenyre, amelyen a versenyzők különböző intézményekben és a város ikonikus épületein keresztül átfutva érhetnek célba. Vargha Fruzsina alpolgármester, Bagoly Melinda, Kiss Krisztina és Józsa Tihamér a Futottál ma? elnevezésű csoport kezdeményezői és a SEPSI Inst. RUN verseny szervezői az esemény részleteit ismertették a vártemplom udvarán. 

„Sepsiszentgyörgy Önkormányzata szívesen támogatja azokat az eseményeket, közösségi kezdeményezéseket, amelyeknek célja a közösségépítés, az értékteremtés. A múlt hétvégén, a Fitness Tribe által szervezett Nagy Mozgáskihíváson is azt tapasztaltuk, hogy az emberek vágynak arra, hogy egy közösséghez tartozzanak, ez az esemény is remek alkalmat teremt majd erre. Sok sikert kívánunk a szervezéshez” – mondta Vargha Fruzsina alpolgármester. 

Bagoly Melinda rendezvényszervező a Futottál ma? kezdeményezés mögött álló csapatot és annak létrejöttét mutatta be, akiket a futás iránti szeretet és szenvedély hozott össze. Az általuk működtetett Facebook-csoport célja, hogy közös felületet biztosítson a város futóinak és leendő sportkedvelőinek. „A sportnak jellem- és közösségformáló ereje van. A június 21-ei futóverseny az első közös rendezvényünk lesz, bízunk benne, hogy mindez majd ekkor is megmutatkozik és erősíteni tudjuk ezt a köteléket” – mondta Bagoly Melinda.

Kiss Krisztina, a hat éve jól működő, a közösségépítő munkát lelkesen végző Fitness Tribe Egyesület oszlopos tagja, a verseny útvonalát mutatta be. Június 21-én, pénteken a résztvevők a főtéri kőszínpadtól indulnak 18:00 órakor. „Az útvonal során először az egykori dohánygyár épületét érintik, majd a Székely Nemzeti Múzeumot, áthaladva a parkon eljutnak a Bod Péter Megyei Könyvtárhoz, onnan a Kónya Ádám Művelődési Házon keresztül a vártemplomig futnak. Innen következik a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény épülete, a polgármesteri hivatal, a Tamási Áron Színház, a cél pedig a Főtéren lesz. Egy kör megtételével a versenyzők az öt kilométeres távot teljesítik. Akik a tíz kilométeres távra iratkoznak, azoknak két kört kell megtenniük. Természetesen sétálni is lehet, a versenyzők lassú, kényelmes tempóban is megtehetik a távokat” – ismertette a részleteket Kiss Krisztina. Ugyanakkor elmondta, hogy a különböző helyszíneken és intézményekben a fotósok mellett számos meglepetés várja majd az odaérkezőket: míg például az egykori dohánygyárban különböző ipari hangokat hallhatnak, addig a múzeumban dobhangokkal, a színházban pedig fényjátékkal buzdítják a versenyzőket, így hatva több érzékszervre. 

Józsa Tihamér futóedző a verseny technikai részleteit ismertette. Nevezni június 19-ig lehet egy online felületen, a nevezési díjat is eddig szükséges kifizetni. A nevezés 18 éven felülieknek 70 lejbe kerül, a 12 és 18 év közöttieknek pedig ingyenes. A résztvevők rajtcsomagban, különböző díjakban, közös étkezésben és különböző meglepetésekben részesülnek majd. „A verseny nyolc helyszínt érint, egy könnyen szaladható útvonal. Fontos kiemelni, hogy minden intézményben szívesen és nyitott ajtókkal fogadták az ötletet és a kezdeményezést, ezúttal is köszönjük nekik” – mondta Józsa Tihamér. 

„Nem igaz, hogy a sport és a kultúra teljesen két külön terület, és ez remek alkalom lesz, hogy bebizonyítsuk. Bízunk benne, hogy a sportkedvelők, akik részt vesznek ezen a versenyen, majd a jövőben a családtagjaikkal is visszalátogatnak a város szép, ikonikus épületeibe és a kulturális intézményekbe” – mondta Vargha Fruzsina.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.