hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez

2024.02.14

A Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség ritkán kap értesítést rongálásról, így a hulladékgyűjtők megrongálása ellen is kevesebb alkalommal tudnak fellépni, a gyűjtőpontok tisztaságának megőrzését pedig több helyi határozat is segítené.

„A Környezetvédelmi Osztályunk kis létszámú, mindössze három emberből áll, de ennek a tükrében is azt kell mondanom, hogy kevés olyan értesítést kapunk, ami a hulladékgyűjtők rongálásáról szól: 2023-ban mindössze két ilyen esetben jártunk el, ami lényegesen kevesebb, mint ahányat a TEGA jelzett. Igaz az is, hogy a legtöbb, amit tehetünk, hogy megbírságoljuk azokat, akiket tetten érünk, de ez is ér valamit abban az értelemben, hogy ha rövid időre is, de abbahagyják. Sokszor jelzik, hogy a kollégák nem érnek ki idejében. Fontos, hogy nem járhat el mindenki minden kihágásnál, tehát ilyenkor mondjuk a forgalmis kollégáinkat hiába küldjük ki. Bejelentésre minden esetben kiszállunk, ha később is, akkor sem veszett semmi: ugyanis a kukázóknak is útvonalai vannak, a következő célpontok valamelyikénél mindenképp ott leszünk. Arra szeretném felhívni a lakók figyelmét, hogy 2024-ben azzal nem lehet a rászorulókon segíteni, hogy a szemetet a kuka mellett hagyjuk. Tudjuk, hogy sokan segítő szándékkal teszik, azonban az eredmény az szétdobált szemét, ruhadarabok lesznek. Ez sajnos nem hatékony” – mondta el Hadnagy István, a Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség igazgatója.

Fontos tudni, hogy külön helyi határozat van arra, hogy a szemetet nem szabad a kukából kiszedni: ezt 300-1000 lejig terjedő bírsággal (és tettenérés esetén sokszor a szemét visszarakásával) büntetik. A Helyi Rendőrség szerint kevés ilyen esetben jártak el 2023-ban, összesen 27 alkalmat jegyeztek, amelyre 9 figyelmeztetést és 18 bírságot állítottak ki. A kukák és tárolók feszegetését is tiltja egy, a Helyi Tanács által elfogadott határozat: 150-300 lejig terjedő pénzbüntetés jár érte, ám 2023-ban összesen két ilyen esetet jeleztek a lakók. A Helyi Rendőrség arra kéri a sepsiszentgyörgyieket, hogy ilyen helyzetekben hívják a 0800 800 767 Zöld Számot.

(A Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség sajtóközleménye)

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.