hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Rejtélyes Várakozás – adventi játék diákoknak

2020.12.08

Az adventi időszakban a Kónya Ádám Művelődési Ház egyéni játékot hirdet Sepsiszentgyörgy iskolásainak. A Rejtélyes Várakozás elnevezésű vetélkedő fő üzenete, hogy az adventi időszak Sepsiszentgyörgyön a fiatalokról is szól. A kihívás célja, hogy egy röpke sétára kimozdítsa a diákságot a számítógép elől, és izgalmas időtöltést biztosítson számukra, amely során értékes nyereményekhez juthatnak.

A város különböző kulturális intézményeinek környékén aranykártyák lesznek elrejtve. Egy 15–20 perces sétával a friss levegőn el lehet jutni a megoldásig, nem igényel különösebb erőfeszítést, időtöltést, és nem jelent semmilyen járványügyi veszélyforrást a résztvevők számára.

Az érdeklődők a kultura.ro honlapon található űrlapon jelentkezhetnek december 13. éjfélig. A jelentkezésüket követően megkapják az első feladványt, és kezdődhet a keresgélés. Három megfelelő aranykártya összeillesztésével a diákok kirakhatnak egy keresztrejtvényt. A rejtvények nehézségi szintje a képviselt korosztályok tudásának megfelelően változó lesz (I-IV., V-VIII. és IX-XII. osztályosok).

Ezeknek a játékos kérdéseknek, rejtvényeknek a megfejtését kell majd felmutatni a Kónya Ádám Művelődési Házban december 14–18. között, naponta 13 órától 17 óráig. Korosztályonként 5 szerencsés nyertes lesz. Az a 15 diák, aki a leghamarabb nyújtja be a megoldást, átveheti a nyereményeket. Az ajándékcsomagok olyan használati tárgyakat tartalmaznak, amelyek sok családban hiánycikknek számíthatnak, azonban nagy mértékben megkönnyíthetik a diákok online oktatáson való részvételét (például: fejhallgató, adathordozó, webkamera, stb.).

Az értékes és hasznos nyeremények mellett egy másik meglepetés is készül.

A nyertesek portréi felkerülnek egy életnagyságú adventi kalendáriumra. Az ünnepi várakozás egyik jelképévé vált adventi kalendáriumot Sepsiszentgyörgy Főterén helyezzük el, amelyhez a versenyzők illesztenek hozzá egy-egy kis darabot. Az ifjúság által megalkotott és összerakott kalendárium egy jelképes ajándék a város összes lakójának, mely arra hivatott emlékeztetni, hogy ezekben a nehéz időkben egyénileg kell végrehajtani feladatainkat, mégis az ünnep és az arra való várakozás lélekben mindannyiunkat összeköt. Az ünnep varázsa mindannyiunk lelkében azonos.

A Rejtélyes Várakozás ötletgazdái sepsiszentgyörgyi fiatalok: Duka Boróka, Szőcs Noémi és Szilágyi Áron. Ők segítik önkéntesen a Művelődési Ház munkáját a vetélkedő megvalósításában. Az óriási adventi kalendárium tervezője és kivitelezője Fekete Bálint.

Jelentkezési űrlap: https://forms.gle/SjoQoS8BzT1eEBem8

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

A Kónya Ádám Művelődési Ház közleménye

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.