hu
 
Péntek, 2024. Április 19.

Pontosítások a lakónegyedi bérelt parkolóhelyek meghosszabbításáról

2020.10.14

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy lehetőségeikhez mérten használják az online kommunikációs eszközöket, elkerülve a sorok és a torlódás kialakulását Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának székhelyén!

Figyelembe véve, hogy a város több területén is lejárt az 5 évre szóló lakónegyedi parkolóhelyek bérleteinek érvényessége, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata emlékezteti a lakókat, hogy a bérletek további öt évre meghosszabbíthatóak. Ennek értelmében egy kérvényt szükséges leadni a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztató és Iktató Irodájában. 

FONTOS! A koronavírus-járvány megfékezése érdekében az Önkormányzat felhívja a lakók figyelmét, hogy amennyiben tehetik elektronikus levél formájában küldjék el a kéréseket a petitii@sepsi.ro e-mail címre. 

Ugyanakkor a Közpénzügyi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy a lakónegyedi parkolóhelyek bérlésének meghosszabbításához szükséges adóügyi bizonylat kiállítására a szakiroda kérése alapján kerül sor, ezért a bérlőknek nem szükséges személyesen igényelni és kiváltani az iratot.

A hosszabbításra vonatkozó kérvény a már kiküldött értesítés átvételétől számított harminc napon belül nyújtható be, ezért arra kérjük a lakókat, hogy a torlódás elkerülése végett ne az első napokban nyújtsák be az iratokat a Polgármesteri Hivatal székhelyén.

A lakónegyedi parkolóbérletek meghosszabbításához a következő iratokat szükséges eljuttatni: típuskérés (ezt megkapták az érinettek), személyazonossági igazolvány másolata (a parkolóhoz hozzárendelt lakcímmel), az autó (személyszállításra jogosult gépjármű) forgalmi engedélyének a másolata érvényes műszaki vizsga kíséretében. A parkoló bérleti díjának alapára nem változik, ugyanaz marad mint amivel a lakó a parkolóhelyet elnyerte (alapár vagy licitált összeg).

A leadott kérvény alapján számlázásra kerül a 2020-as év bérleti díjának hátralevő része, a bérlet lejárta és az év vége közötti időszak, valamint a 2021-es év bérleti díja. A fizetési határidő 2020. december 15-e. A kiállított számlákat postán keresztül juttatjuk el a lakókhoz. 

Amennyiben a határidő lejártáig nem igénylik a parkolóbérletek meghosszabbítását, a parkoló bérleti joga megszűnik, eltávolítjuk a lezáró szerkezetet és a parkolóhelyet szabadnak nyilvánítjuk a következő bérbeadási folyamatra. Akik lemondanak a parkolóhelyről, a bérlet lejárta és a lezáró szerkezet leszerelésének dátuma közötti időszak bérleti díját is szükséges majd kifizetniük. 

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be