hu
 
Szerda, 2020. Október 28.

Pontosítások a lakónegyedi bérelt parkolóhelyek meghosszabbításáról

2020.10.14

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy lehetőségeikhez mérten használják az online kommunikációs eszközöket, elkerülve a sorok és a torlódás kialakulását Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának székhelyén!

Figyelembe véve, hogy a város több területén is lejárt az 5 évre szóló lakónegyedi parkolóhelyek bérleteinek érvényessége, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata emlékezteti a lakókat, hogy a bérletek további öt évre meghosszabbíthatóak. Ennek értelmében egy kérvényt szükséges leadni a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztató és Iktató Irodájában. 

FONTOS! A koronavírus-járvány megfékezése érdekében az Önkormányzat felhívja a lakók figyelmét, hogy amennyiben tehetik elektronikus levél formájában küldjék el a kéréseket a petitii@sepsi.ro e-mail címre. 

Ugyanakkor a Közpénzügyi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy a lakónegyedi parkolóhelyek bérlésének meghosszabbításához szükséges adóügyi bizonylat kiállítására a szakiroda kérése alapján kerül sor, ezért a bérlőknek nem szükséges személyesen igényelni és kiváltani az iratot.

A hosszabbításra vonatkozó kérvény a már kiküldött értesítés átvételétől számított harminc napon belül nyújtható be, ezért arra kérjük a lakókat, hogy a torlódás elkerülése végett ne az első napokban nyújtsák be az iratokat a Polgármesteri Hivatal székhelyén.

A lakónegyedi parkolóbérletek meghosszabbításához a következő iratokat szükséges eljuttatni: típuskérés (ezt megkapták az érinettek), személyazonossági igazolvány másolata (a parkolóhoz hozzárendelt lakcímmel), az autó (személyszállításra jogosult gépjármű) forgalmi engedélyének a másolata érvényes műszaki vizsga kíséretében. A parkoló bérleti díjának alapára nem változik, ugyanaz marad mint amivel a lakó a parkolóhelyet elnyerte (alapár vagy licitált összeg).

A leadott kérvény alapján számlázásra kerül a 2020-as év bérleti díjának hátralevő része, a bérlet lejárta és az év vége közötti időszak, valamint a 2021-es év bérleti díja. A fizetési határidő 2020. december 15-e. A kiállított számlákat postán keresztül juttatjuk el a lakókhoz. 

Amennyiben a határidő lejártáig nem igénylik a parkolóbérletek meghosszabbítását, a parkoló bérleti joga megszűnik, eltávolítjuk a lezáró szerkezetet és a parkolóhelyet szabadnak nyilvánítjuk a következő bérbeadási folyamatra. Akik lemondanak a parkolóhelyről, a bérlet lejárta és a lezáró szerkezet leszerelésének dátuma közötti időszak bérleti díját is szükséges majd kifizetniük. 

Látogathatók a temetők a halottak napi hétvégén is
2020.10.27

Hétvégén, a halottak napja alkalmából látogatható a köztemető Sepsiszentgyörgyön. Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy a temető területén is szükséges betartani az érvényben lévő egészségügyi előírásokat.

Újra külön gyűjtik a papírt
2020.10.27

November elejétől külön konténerbe kerül Sepsiszentgyörgyön a műanyag illetve a papír hulladék.

Beiktatták Sepsiszentgyörgy polgármesterét és megalakult az új tanács
2020.10.26

Hétfőn, október 26-án került sor Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának alakuló ülésére és Antal Árpád-András polgármester beiktatására az új mandátumra. Az ülésen részt vett Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Iulian-Constantin Todor, Kovászna megye prefektusa, Cosmin Boricean, Kovászna megye alprefektusa és Sergiu Mitroi, Kovászna megye alprefektusa is.

A tanügyből jöttem és a tanügybe fogok visszatérni – búcsúzik Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere
2020.10.23

Sztakics Éva-Judit 16 évig volt Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, a négy mandátuma alatt számos megvalósítás fűződik a nevéhez, nélküle Sepsiszentgyörgy nem lenne az a város, ami ma. Az elöljáró október 23-án, alpolgármesteri tisztségének utolsó munkanapján virtuális sajtókonferencia keretében búcsúzott.

Elköszönt Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának jelenlegi testülete
2020.10.21

Október 21-én, szerdán került sor Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának utolsó ülésére a jelenlegi mandátumban.