hu
 
Péntek, 2024. Szeptember 27.

Pénteken kezdetét veszi a 16. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok

2024.09.17

Több mint 100 programpont, mintegy 50 sportág és sok-sok jókedv, ezt ígérik a 16. Sportnapok szervezői. Szeptember 20-22. között várnak mindenkit, fiataloktól egészen az idősebbekig, hogy együtt mozgassák meg a várost. 

Az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az idén új programokkal, sportágakkal is bővült a kínálat.

Ambrus Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere kiemelte, hogy a 15. és 16. Sportnapok között volt egy kisebb felszusszanási idő, és az önkormányzat arra törekedett, hogy olyan mértékben támogassa a rendezvényt, hogy az idén „nagyot tudjon csattani és minél jobban ki tudjon bontakozni”. „Úgy gondoljuk, hogy a Sportnapok azon kevés rendezvények közé tartozik, amely generációktól függetlenül szól mindenkihez. Éppen ezért emeltünk az önkormányzat által biztosított támogatáson, hiszen fontosnak tartjuk azt, hogy megmozgassuk az embereket, kihozzuk őket az utcára, megmutassuk, hogy mit jelentenek a különböző sportágak”, fogalmazott az alpolgármester. Ambrus Fruzsina megjegyezte, nem véletlenül ért a 16. kiadásához a Sportnapok, hiszen az elmúlt évek is azt igazolták, hogy igény van erre a rendezvényre, nagyon sokan vesznek részt a különböző programokon. „Nyilvánvalóan nem véletlen az sem, hogy az idei kínálat kibővül az Aktív Székelyföld Konferenciával, hiszen a korábbi években azt láttuk az Aktív Magyarország konferenciákon, hogy a civil szervezetek számára is mennyire fontos az, hogy találkozzanak és bemutassák tevékenységüket. Jó sportolást és inspirálódást kívánunk a résztvevőknek”, hangsúlyozta az alpolgármester. 

Jakab István Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke is elmondta, hogy a megyei önkormányzat „hű támogatója” a Sportnapoknak és ez a jövőben sem fog változni. „Egyrészt fontos, hogy az embereket mozgásra késztessük, illetve egy olyan közösséget neveljünk, amely számára fontos a sport és az egészséges életmód. Sepsiszentgyörgyi lakosként és két kisgyermek édesapjaként is azt tapasztalom, hogy mekkora előnye van annak, hogy adottak a városban a sportolási lehetőségek. A Sportnapok egy jó alkalom arra, hogy a gyerekekkel, fiatalokkal megszerettessük a sportot. Mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni különböző sportágakat, és talán a jövőben közülük kerülnek ki az új olimpia bajnokok”, fogalmazott Jakab István Barna. 

Zsigmond József önkormányzati képviselő, az Aktív Székelyföld Konferencia ötletgazdája kiemelte, hogy a konferencia alapkoncepciója, hogy Székelyföld legyen az a hely Romániában, ahol a legnagyobb arányban mozog a lakosság rendszeresen. „Ezt szeretnénk segíteni az Aktív Székelyföld Konferenciával, életminőség javító programokat szeretnénk bemutatni. Az ötlet az Aktív Magyarország konferenciáktól jön, és első alkalommal lesz Erdélyben megszervezve. Azt a szegmensét akarjuk megvilágítani a sportnak, amely nem élsport, hanem szabadidősport és aktív turisztika, a célközönségünk széles skálán mozog, a kismamáktól egészen az idős életkorig. Jönnek sikeres civil szervezetek, és ami nagyon fontos, hogy a 29 előadóval az előadások után is lehet beszélgetni. Tehát, akik regisztrálnak, nem csak egy konferenciával lesznek gazdagabbak, hanem aznap egy teljes ellátást is biztosítunk számukra”, húzta alá Zsigmond József. 

Nemes Áron, a 16. Sportnapok főszervezője elmondta: a szervezés során egy szövetmintát próbáltak kialakítani, bevonva minél több szervezetet, helyszínt, hogy minél többen magukénak érezzék a rendezvényt. A programpontok minden korosztályhoz szólnak, és a színes palettán megtalálhatók az egyéni- és tömegsportok egyaránt.

A Sportnapok a Sportszülők Minikonferenciával veszi kezdetét, három sportpszichológus oszt meg gyakorlatias tudást szeptember 19-én 18:00 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. 

A rendezvény hivatalos megnyitójára péntek délután kerül sor, amit az olimpiai tiszteletfutás, illetve az olimpiai színek stafétája követ. 

Három napon át a sporté lesz a főszerep a megyeszékhelyen, a szervezők korosztálytól függetlenül mindenkinek izgalmas programmal készültek. Több mint 100 programpont, mintegy 50 különböző sportág, 3000 érem, 280 kupa, 1000 póló vár a résztvevőkre, sorolta Nemes Áron. Bemutatkoznak a város sportegyesületei, klubjai, de jelen lesznek az élsportolóink is. Meglepetésekkel, újdonságokkal is készülnek a szervezők, új sportágak kerülnek bemutatásra. Újdonságként szerepel az ökölvívó bemutató és az amerikai focit is ki lehet majd próbálni. Ugyanakkor, emelte ki Nemes Áron, méltatják városunk több évtizede vagy a többedik x-en túl lévő aktív lakóit, akiknek ma is sport az életük. A hagyományteremtő szándékkal indított program első meghívottjai Szakács Gabriella, Imre Lajos és Moldován Mihály.

Idén is megszervezésre kerül a legnagyobb részvételnek örvendő Sportágválasztó, a lazítani vágyókra vár a Chill Zone, a színpadon bemutatkozó egyesületek pedig minden bizonnyal nagyon sok résztvevőt fognak megmozgatni. 

A Sportnapok felejthetetlen élményt kíván nyújtani minden korosztálynak, alkalmi és hivatásos sportolóknak egyaránt. A részletes program a www.sportnapok.ro honlapon tanulmányozható.
Hozzuk mozgásba a várost!
Hosszabított ügyfélfogadás a Közpénzügyi Igazgatóságon
2024.09.24

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala az adófizetők figyelmébe ajánlja, hogy a második félévre kivetett helyi adókat és illetékeket 2024. szeptember 30-ig lehet késedelmi kamat nélkül befizetni.

16. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok, számokban
2024.09.24

A gazdag programnak és a jó időnek köszönhetően nagy sikernek örvendett a tizenhatodik alkalommal megszervezett Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

A jelen már aktív, a jövő még aktívabb lesz Székelyföldön!
2024.09.24

A szakma és a közönség egybecsengő véleménye jellemezte az Aktív Székelyföld Konferencia érintett témaköreit. A szeptember 21-én zajló rendezvényen a közös nevező a mozgás és aktív életmód volt, a téma köré épült előadások pedig érdeklődő és nevető hallgatósággal töltötték be az Arénát.

Eva FilmMakers Festival 2024: újdonságok a 4. kiadás programjában
2024.09.19

Az Eva FilmMakers Fesztivál idén szeptember 20. és 27. között ismét jelentkezik egy kizárólag a nők által rendezett filmeknek szentelt kiadással, amely romániai és magyarországi rendezőnők filmalkotásait, valamint színházi előadásokat, Drive-In mozit és közönségtalálkozókat vonultat fel.

Pénteken kezdetét veszi a 16. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok
2024.09.17

Több mint 100 programpont, mintegy 50 sportág és sok-sok jókedv, ezt ígérik a 16. Sportnapok szervezői. Szeptember 20-22. között várnak mindenkit, fiataloktól egészen az idősebbekig, hogy együtt mozgassák meg a várost.