hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Pályázati támogatások kulturális, valamint testi és lelki egészségmegőrző programokra

2023.03.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata több pályázati felhívást hirdetett, a támogatások összértéke eléri a 950 ezer lejt

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata pályázati lehetőségeket hirdet kulturális, valamint testi és lelki egészségmegőrző programok támogatására. A kulturális pályázatokra 450 ezer lejt, míg a testi és lelki egészségmegőrző pályázatokra 500 ezer lejt hagyott jóvá az önkormányzat. A támogatási kérelmeket a kulturális pályázatokat március 17-ig, 15 óráig, a testi és lelki egészségmegőrző programok támogatására a pályázatokat április 3-ig, 16-óráig kell leadni.

A kulturális és a testi-lelki egészségmegőrző pályázatokra természetes, és nem vagyonszerzés céljából létrehozott jogi személyek, egyesületek, civil és egyházi szervezetek jelentkezhetnek.

A testi és lelki egészségmegőrző programok támogatására tavaly lehetett először pályázni, amely nagy sikernek örvendett, összesen 45 pályázatot nyújtottak be. Ezek olyan témákat érintettek, mint a nagycsaládosok nyári tábora, zenével a rákbetegség ellen, az iskolai internetes zaklatás megelőzése, valamint szexuális felvilágosító programok tinédzsereknek.

Néhány példa az előző évek nyertes kulturális pályázatai közül: kézműves tevékenységek, hagyományőrzés, előadások, szakmai műhelyek, versenyek és koncertek. A nyertes sportpályázatok közül megemlítendők: nemzetközi versenyeken való részvétel, helyi versenyek szervezése, valamint különböző felkészítők és továbbképzők lebonyolítása.  

Az év elején sportpályázatot is meghirdetett az önkormányzat, amelynek értéke 400 ezer lej volt, a támogatási kérelmeknek a Sepsiszentgyörgy támogatja a sportot elnevezésű kezdeményezéshez kellett kapcsolódniuk.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a pályázók figyelmét, hogy figyelmesen olvassák el a felhívás szabályzatát, a mellékletek listáját, ugyanis az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy pár kiváló ötlet adminisztratív okból kellett visszautasítani.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata által kezdeményezett pályázati felhívásokkal kapcsolatos további részleteket ITT tudhatnak meg.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.