hu
 
Csütörtök, 2024. Április 25.

Októberben is változatos műsorkínálattal készülnek a kulturális intézmények Sepsiszentgyörgyön

2021.10.06

Október 19-én és 21-én 19:00 órától Örkény István: Tóték című bemutató előadást tekinthetik meg a nézők a Tamási Áron Színház Nagytermében. További részletek a színház honlapján, IDE kattintva olvashatók.

Az M Studio Mozgásszínház társulata október 23-án 19:00 órától ismét bemutatja Fehér Ferenc koreográfiájában készült Pappa mia című előadást. Ugyancsak műsoron tartják az Andrea Gavriliu koreográfiájában és Mihai Dobre mozgalmas zenei összeállításában készült Pam param produkciót, amelyet október 18-án, 19:00-órától játszanak a Háromszék táncstúdióban. További részletek IDE kattintva találhatók.

Az Andrei Muresanu Színházban október 8-án és 9-én lesz újból látható Catinca Drăgănescu rendezésében készült Dragonul de aur (Az aranysárkány) című előadás.  Kezdetét vette a D-butanT Fesztivál 6. kiadása is, melynek keretében három vendégelőadást tekinthetnek meg a színházkedvelők, október 11-én és 12-én és 13-án 19:00-tól az Andrei Muresanu Színház Művésztermében. A jegyekről és a programról bővebb információk IDE kattintva találhatók.

Október 8-án 19:00–tól kerül sor Várnagy Tibor Photoessential? című fotókiállításának megnyitójára, amely november 14-ig látogatható a Magma Kortárs Művészet Kiállítótérben. További részletek a www.magma.ro honlapon tekinthetők meg.  

Az Erdélyi Művészeti Központ ÖSZTÖN – I. Erdélyi Képzőművészeti Seregszemle című interaktív tárlata október 22-ig látogatható, keddtől péntekig, 10-től 17 óráig, szombaton 10-től 18 óráig. További információk a www.emuk.ro oldalon olvashatók.

A Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében október 29-én kezdődik az idei hangversenyévad Sepsiszentgyörgyön, amelynek első koncertjét a Brassói Szimfonikus Zenekar adja. A hangversenyévadnak idén a Tamási Áron Színház nagyterme mellett a Krisztus Király Katolikus templom ad helyet. További részletek IDE kattintva találhatók

Október 8–17. között második alkalommal kerül sor a Visor Székelyföldi Fotófesztiválra, ahol a fotográfia értékeit mutatják be és fényképészekkel való közös műhelymunkára hívják az érdeklődőket. További részleteket a Visor - Székelyföldi Fotófesztivál facebook oldalán találhatók: https://www.facebook.com/visorphotofestival

Október 7-én, csütörtökön 18 órakor megnyílik Rizmayer Péter Utolsó vacsora című képzőművészeti kiállítása a Székely Nemzeti Múzeum Pincegalériájában, a sepsiszentgyörgyi Lábasházban. A kiállítás november 14-ig látogatható.

Az előadásokon és a tárlatokon a járványügyi szabályok betartásával és a zöld tanúsítvány felmutatásával lehet részt venni. Az óvintézkedések értelmében az intézmények 50 százalékos működési kapacitással fogadják a nézőközönséget, ezért ajánlott, hogy az előadásokra a  jegyeket mindenki időben foglalja le.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.