hu
 
Szombat, 2021. Október 16.

Októberben is változatos műsorkínálattal készülnek a kulturális intézmények Sepsiszentgyörgyön

2021.10.06

Október 19-én és 21-én 19:00 órától Örkény István: Tóték című bemutató előadást tekinthetik meg a nézők a Tamási Áron Színház Nagytermében. További részletek a színház honlapján, IDE kattintva olvashatók.

Az M Studio Mozgásszínház társulata október 23-án 19:00 órától ismét bemutatja Fehér Ferenc koreográfiájában készült Pappa mia című előadást. Ugyancsak műsoron tartják az Andrea Gavriliu koreográfiájában és Mihai Dobre mozgalmas zenei összeállításában készült Pam param produkciót, amelyet október 18-án, 19:00-órától játszanak a Háromszék táncstúdióban. További részletek IDE kattintva találhatók.

Az Andrei Muresanu Színházban október 8-án és 9-én lesz újból látható Catinca Drăgănescu rendezésében készült Dragonul de aur (Az aranysárkány) című előadás.  Kezdetét vette a D-butanT Fesztivál 6. kiadása is, melynek keretében három vendégelőadást tekinthetnek meg a színházkedvelők, október 11-én és 12-én és 13-án 19:00-tól az Andrei Muresanu Színház Művésztermében. A jegyekről és a programról bővebb információk IDE kattintva találhatók.

Október 8-án 19:00–tól kerül sor Várnagy Tibor Photoessential? című fotókiállításának megnyitójára, amely november 14-ig látogatható a Magma Kortárs Művészet Kiállítótérben. További részletek a www.magma.ro honlapon tekinthetők meg.  

Az Erdélyi Művészeti Központ ÖSZTÖN – I. Erdélyi Képzőművészeti Seregszemle című interaktív tárlata október 22-ig látogatható, keddtől péntekig, 10-től 17 óráig, szombaton 10-től 18 óráig. További információk a www.emuk.ro oldalon olvashatók.

A Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében október 29-én kezdődik az idei hangversenyévad Sepsiszentgyörgyön, amelynek első koncertjét a Brassói Szimfonikus Zenekar adja. A hangversenyévadnak idén a Tamási Áron Színház nagyterme mellett a Krisztus Király Katolikus templom ad helyet. További részletek IDE kattintva találhatók

Október 8–17. között második alkalommal kerül sor a Visor Székelyföldi Fotófesztiválra, ahol a fotográfia értékeit mutatják be és fényképészekkel való közös műhelymunkára hívják az érdeklődőket. További részleteket a Visor - Székelyföldi Fotófesztivál facebook oldalán találhatók: https://www.facebook.com/visorphotofestival

Október 7-én, csütörtökön 18 órakor megnyílik Rizmayer Péter Utolsó vacsora című képzőművészeti kiállítása a Székely Nemzeti Múzeum Pincegalériájában, a sepsiszentgyörgyi Lábasházban. A kiállítás november 14-ig látogatható.

Az előadásokon és a tárlatokon a járványügyi szabályok betartásával és a zöld tanúsítvány felmutatásával lehet részt venni. Az óvintézkedések értelmében az intézmények 50 százalékos működési kapacitással fogadják a nézőközönséget, ezért ajánlott, hogy az előadásokra a  jegyeket mindenki időben foglalja le.

Ön hogyan közlekedik? Használ kerékpárt?
2021.10.14

Felmérés készül a sepsiszentgyörgyiek közlekedési szokásairól

Zajlanak az útfelújítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön 
2021.10.14

Sepsiszentgyörgyön párhuzamosan több helyszínen is zajlanak különböző útfelújítási munkálatok.  

Önkéntes hobbivideóst keresünk!
2021.10.14

Egy olyan önkéntes hobbivideóst keresünk, aki megszeretné mérettetni tudását és megmutatni, milyen egy igazán ügyes munka. Ha magadra ismertél és szeretnéd te is megmutatni munkáidat, akkor jelentkezz!

Hétfőtől, október 18-tól lehet beadni a kérelmeket fűtéstámogatásra Sepsiszentgyörgyön
2021.10.14

Megemelték a támogatás felső határát az előző évekhez képest

Ifjúsági Iroda nyílik Sepsiszentgyörgyön
2021.10.12

Október 29-én kerül sor az Ifjúsági Iroda megnyitójára színes programok kíséretében