hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Okos hulladékgyűjtő szigetet helyeztek ki Sepsiszentgyörgyön

2021.09.23

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a TEGA Rt. köztisztasági vállalat egy korszerű, szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyezett ki a Stadion utcában, amelynek beüzemelésére hétfőn, szeptember 27-én kerül sor. Az új, innovatív rendszer környezetbarát, egyszerű és költséghatékony módon teszi lehetővé a szelektív hulladékgyűjtést.

A mérleggel és vonalkódolvasóval ellátott hulladékgyűjtőt tesztelés céljából szerezte be Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala. A konténerhez hasonlító szelektív szemétgyűjtő a Stadion utca környékén élő tömbházlakókat szolgálja ki. Az önkormányzat a jövőben még több hasonló hulladékgyűjtő beszerzését tervezi.

A több bedobónyílással rendelkező, teljesen automata berendezést csak a személyre szóló, QR kóddal ellátott zsákkal lehet használni.  A TEGA Rt. köztisztasági vállalat a lakók rendelkezésére bocsát háromféle, szelektív, vonalkóddal ellátott hulladékgyűjtő zsákot, a megtelt zsákokat előbb a leolvasópanelhez kell tartani, majd a megfelelő nyílásokba bedobni.

A hulladékgyűjtőben háromféle, szelektíven gyűjtött hulladék dobható be az öt különböző nyílásba: két ablakba a papír- és kartonhulladékok, két ablakba a műanyag- és fémhulladékok, egy nyílásba pedig az üveghulladékok kerülnek.

A hulladékgyűjtő zsák segítségével lakásonként azonosítható, hogy ki milyen szelektív hulladékot helyezett el a tárolóba, ennek alapján a köztisztasági vállalat differenciált díjszabást alkalmazhat majd a számlázás során. A cél, hogy még inkább ösztönözzék a lakókat a szelektív hulladékgyűjtésre.

A szelektív hulladékgyűjtő sziget kamerával van ellátva és csak a kóddal ellátott zsákkal rendelkezők tudják használni.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.