hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Nyolcadik alkalommal adták át a Barabás Samu ösztöndíjat

2020.10.01

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata nyolcadik alkalommal ítélte oda a Barabás Samu ösztöndíjat annak a sepsiszentgyörgyi nyolcadik osztályt végzett tanulónak, aki a magyar nyelv és irodalom művelésében kiemelkedő eredményt ért el.

Idén Oláh-Badi Anita, a Székely Mikó Kollégium kilencedik osztályos tanulója vehette át a Ferencváros, Sepsiszentgyörgy testvérvárosa által alapított Barabás Samu ösztöndíjat.

A százezer forintos ösztöndíjat Sztakics Éva-Judit, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere ünnepélyes keretek közt adta át a polgármesteri hivatal gyűléstermében.

A gimnáziumot a Váradi József Általános Iskolában végző Oláh-Badi Anitát Both Erzsébet magyar szakos tanárnő készítette fel a tantárgyversenyekre, melyeken Anita összesen 12 alkalommal vett részt, ebből nyolc alkalommal az első három díjazott közt szerepelt.

Ferencváros önkormányzata nyolc évvel ezelőtt alapította a díjat és évente azon nyolcadik osztályt végzett diákoknak ítélik oda, akik a magyar nyelv művelésében kiemelkedő eredményeket érnek el az iskolában és irodalmi, nyelvtani vetélkedőkön egyaránt.

A kitüntetés a papolci származású Barabás Samu történész és levéltáros nevét viseli, aki tizenöt éves koráig volt az akkor még algimnáziumként működő Református Tanoda – ma Székely Mikó Kollégium – növendéke.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.