hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Növekszik a bölcsődés csoportok száma Sepsiszentgyörgyön

2021.08.06

Az önkormányzat újabb bölcsődék építését tervezi

Sepsiszentgyörgyön a bölcsődei ellátásban részesülő gyermekek száma jóval meghaladja a 4 százalékos országos átlagot, ez a szám pedig az elkövetkező években még tovább fog növekedni. Az adatokat Antal Árpád-András ismertette egy sajtókonferencia keretében.

Sepsiszentgyörgyön eddig 14 bölcsődei csoport működött, ez a szám ősztől 16-ra fog emelkedni. Az a szándékunk, hogy évről évre növeljük a bölcsődék kapacitását, így 2-3 év múlva mindenkinek lehetőséget tudjunk biztosítani, aki bölcsődébe szeretné járatni a gyermekét. Ugyanakkor növelni szeretnénk a bölcsődei férőhelyek számát, hiszen fontosnak tartjuk, hogy így is segíteni tudjuk a családokat." - hangsúlyozta Antal Árpád polgármester.

Sepsiszentgyörgy polgármestere arra is rámutatott, hogy Romániában a bölcsődék a szociális szférához tartoznak, nem pedig az oktatási intézményekhez, így a működésükre fordított kiadások a helyi hatóságokat terhelik. Ez azonban idén ősszel megváltozik, amikor a parlament által elfogadott és az elnök által kihirdetett új törvény nagy valószínűséggel hatályba lép.

A kormány ígéretet tett arra, hogy idén szeptember 1-jétől hatályba lép ez a törvény, amely a bölcsődék működtetésének finanszírozásával segíti a helyi önkormányzatokat. Tavaly például a sepsiszentgyörgyi városháza 2 millió lejt költött a bölcsődék működtetésére, ami egy önkormányzat számára elég nagy anyagi megterhelést jelent." - magyarázta a városvezető.

Sepsiszentgyörgyön jelenleg 448 beíratott gyermek szerepel a bölcsődék nyilvántartásában, az önkormányzat pedig újabb bölcsődék építését és a férőhelyek számának bővítését tervezi.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.