hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Megfelelő ütemben zajlik a város korszerűsítése

2011.06.24

Már többször is írtunk arról, hogy Sepsiszentgyörgy majdnem teljes területén zajlanak az elsősorban infrastruktúrát érintő korszerűsítési, felújítási munkálatok. Érdeklődésünkre kiderült, a nehéz gazdasági helyzet ellenére is a legtöbb beruházás esetében sikerült tartani az ütemtervet. A legfontosabb munkálatok stádiumáról, illetve az ezután következőkről Bíró László, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatal, Városgazdálkodási Igazgatóságának vezetője tájékoztatott.

Bíró László elmondta, hogy jelen pillanatban több munkálat is zajlik, például a kormányprogram keretén belül megvalósuló tömbház-szigetelés, emellett útjavítások, aszfaltozás – olyan utcákban, ahol eddig csak földút volt –, illetve parkolók építése és korszerűsítése. Emellett, mint azt múlt héten Antal Árpád András polgármester is jelezte, folytatódik, illetve újabb szakaszokon elkezdődik a járdaépítés, felújítás.

Kész a Sirülő utca és a parkoló aszfaltja

A városgazdálkodási igazgatóság vezetője kiemelt néhányat a zajló vagy már lezárult munkálatok közül. Jelentős eredmény, hogy a megyeszékhely egyik legforgalmasabb pontján, a központi piac mögött már átadták az Ág és Sirülő utca között elhelyezkedő, korszerűsített parkolót. Ehhez a munkálathoz kapcsolódik, hogy a Sirülő utca is új aszfaltburkolatot kapott. Az utcafelújítások terén kiemelt fontossággal bír a Romulus Cioflec utca, amely teljes korszerűsítés alatt áll éppen, és eddig jól halad a munka, a járdák már elkészültek, mind a szegélykövek, mind a „piskóta” díszkövek a helyükre kerültek, és már az úttestet is előkészítették a hamarosan induló aszfaltozásra. Szintén jól haladnak a Zöld Péter utcában is, ahol a polgármesteri hivatal feladatkörébe tartozó csatornázási, vízvezetési és más földalatti munkálatok befejeződtek, jelen pillanatban a gázművek dolgoznak a helyszínen. Amint minden vezeték a helyére kerül, elkezdődik az út alapozása, majd az aszfaltozás és a járdák kialakítása is – tette hozzá Bíró.

\"\"
Ág és Sirülő utca közötti korszerűsített parkoló - Fotó: Vargyasi Levente


Megújuló központ

Ami az utcafelújítást illeti, érdemes még megemlíteni a Palló utcát, amelyen szintén jelentős a járműforgalom, és ahol a napokban már elkezdődött a vezetékek cseréje. A tervek szerint ez a szakasz, amely már csak azért is fontos, mert egyike a városközpont megközelítésére alkalmas utcáknak, még az idén új aszfaltréteget kaphat. Ami a város központi részét illeti, az itt zajló egyik legfontosabb munkálat, a sok vitát kavart Mihai Viteazul tér felújítása is megfelelő ütemben halad, olyannyira, hogy hamarosan elkezdik elhelyezni a szegélyköveket, lassan kezd kirajzolódni a tér végleges formája, beosztása. Mint ismeretes, ezt a beruházást többek között a pályázati forrásokból finanszírozzák. Bíró László ugyanakkor elmondta, hogy a tömbházak hőszigetelése terén is haladnak. Mint ismeretes, eddig főképp az Állomás negyedben sikerült lezárni a munkálatokat, jelenleg a Szorgalom és Lendület sétányokon dolgoznak. A tervek szerint nyáron sikerül ezeket befejezni.
 

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.