hu
 
Hétfő, 2024. Július 29.

Korkép fényképkiállítás

2011.06.23

Visszatekintés az objektíven keresztül

Nem mindennapi sajtó- és dokumentumfotó-kiállítás jelenti az 550 éve város Sepsiszentgyörgy rendezvénysorozat következő állomását. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Gyulai Ferenc Fotóművész Egyesület közös szervezésében pénteken június 24-én, 18 órától a Lábas Házban nyílik meg két, meghatározó, egykoron Sepsiszentgyörgyön alkotó fotográfusnak, Bartha Árpádnak és Bortnyik Györgynek a városról készült felvételeiből összeállított kiállítás. A Korkép címet viselő tárlat anyaga a megyeszékhely életének 1966 és 1981 közötti korszakát öleli fel, és kizárólag olyan alkotások kerülnek kiállításra, amelyek teljesítették a sajtófotográfia mind elsődleges, mind másodlagos célját, hiszen kivétel nélkül megjelentek már a nyomtatott sajtóban, illetve kordokumentumként is megállják helyüket. A két alkotó, az 1981-ben elhunyt Bartha Árpád, illetve az 1984-ben Németországba távozott, máig ott élő Bortnyik György a jelzett időszakban végig sajtófotósként dolgoztak, az előző a Cuvîntul Nou, román nyelvű, míg utóbbi a Megyei Tükör, magyar nyelvű napilapoknál. 

 

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.