hu
 

Költözés, bővítés a volt Kiss Árpád Iskolánál

2011.03.04

A sepsiszentgyörgyi volt Kiss Árpád Iskolában több változás történik a közeljövőben, mondta el lapunknak Sztakics Éva alpolgármester asszony. A város legrégebbi oktatási intézményének működése néhány éve megszűnt, az épületben azonban tovább folyt a tevékenység.

A Szemerja-negyedi épület egyik része mostanáig az egészségügyi technikumnak adott otthont, azonban nemrég kiürült. A tervek szerint oda költöztetik át a textilgyári, Kós Károly utcában működő rendelőket a jelenlegi helyükről, amely műemlék épület. Ezt a helyet is hasznosítják majd, a tervek szerint előbb felújítják, majd bölcsődét költöztetnek oda. Ami a rendelőket illeti, a három kabinetet felújítják, a jövőbeli bölcsődéből az Iris gyógyszertárnak is ki kell költöznie – hogy mi lesz a sorsa, arról a vállalat dönt, annyit azonban tudni lehet, hogy abban a negyedben is szükség van patikára.

\"\"
Fotó: Vargyasi Levente

Az iskola másik részében a Gulliver napközi egy része működik, s mivel nemrég a Waldorf csoportok is leköltöztek oda, a szülői közösségből többen is jelezték, hogy igényt tartanának a játszótér felújítására és egyéb, az oktatáshoz szükséges körülmények kialakítására, a tanács így ezt is megoldja.

Tomos Gabriella, a napközi otthon igazgatónője lapunknak elmondta, az intézmény egy része öt éve költözött a volt Kiss Árpád iskola épületének egyik részébe, két termet alig használnak, adott esetben ott lehetne újra beindítani a néhai iskolát.

Duka Mária óvónő szerint valóban ráfér a modernizálás a játszótérre, a bővítésen is gondolkodnak, hiszen mindössze egy, az Erzsébetparkból áthozott fakastély és lipinkák vannak, ezek felújítása mellett jó volna, ha kis asztalokat és padokat is elhelyezhetnének a kertben. A kilencvenkilenc gyerek – köztük huszonöt a Waldorf csoportból – külön zöldségeskerttel is büszkélkedhet, minden csoportnak egy ágyása van, amelyet maguk gondoznak. Az épület mellett egy régi futballpálya is található, amelyet a tervek szerint füvesítenek, a gyermek létszám miatt ugyanis szükség volna a zöldövezet bővítésére. Ami a két használható termet illeti, jelenleg az egyik tornateremként működik, a másikat pedig csak a szülői értekezletek megtartására szokták használni.

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.