hu
 
Péntek, 2024. Május 17.

Hangverseny

2010.08.13

Magyar zeneszerzők művei Veszprém Város Vegyeskarának előadásában

A zeneszeretet és a jó testvérvárosi kapcsolat jegyében augusztus 26-án, csütörtökön este 19 órától kerül sor Veszprém Város Vegyeskarának hangversenyére a Székely Nemzeti Múzeumban.

\"Veszprém



Az Erdélyi Ágnes karnagy vezette neves kórus erdélyi körútjára különleges műsorral készült. A hangverseny Bárdos Lajos a kórusnak írt Veszprémi jelhang című művével kezdődik, majd pár Erdélyhez kötődő dal csendül fel (Kodály Zoltán: Ének Szent István királyhoz és Székely keserves, Bartók Béla: Levél az otthoniakhoz). A folytatásban is magyar szerzők művei hangzanak el: Szokolay Sándor: Ima rontás ellen, Kocsár Miklós: Hegyet hágnék, Orbán György: Ave verum és Daemon irrepit callidus, Liszt Ferenc: Tu es Petrus – a Krisztus oratóriumból, Erkel Ferenc: Szózat és Keserű bordal – a Bánk bán című operából. Az előadást reneszánsz és népi bordalok zárják a férfi „Karadkar” előadásában.

\"Veszprém



Veszprém Város Vegyeskarát Zámbó István karnagy alapította1956-ban.A vezetése alatt eltelt negyed században a kórus a hazai és európai zenei élet ismert és elismert szereplőjévé vált. Számos versenyen nyert díjat és bejárta Európa színpadait.
Veszprém Város Vegyeskara gazdag története során négy alkalommal volt az Europa Cantat Nemzetközi Éneklő Hét házigazdája, tagja az Europa Cantat Nemzetközi Kórusszövetségnek, és 1992. óta – a Városi Művelődési Központtal karöltve – évente ad otthont különböző nemzetközi kórusrendezvényeknek, immár 10. éve a Vivace fesztiváloknak.

A rendezvényre a belépés díjtalan.


Veszprém Város Vegyeskara, http://www.vvve.hu

 

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.