hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.

Székelyföld Kerékpáros Körversenye - Eséssel zárult a második szakasz

2010.07.24
A bukások napja volt péntek a 4. Székelyföld Kerékpáros Körversenyen. A második szakasz első hegymászását, a Nyerges-tetőt követő lejtőn a német Kraus Sven (Corratec) egy kanyart elvétett és egy négy méteres árokba esett. A versenyzőt a mezőnyt követő mentő szállította a csíkszeredai kórházba, ahol a vizsgálatokból kiderült, Sven többszörös alkar- és kulcscsonttörést szenvedett.

Az esések itt nem értek véget, főleg a házigazda Tusnad Cycling Team-re járt rá a rúd. Szeghalmi Bálint kerékpárjának váltókábele elszakadt, a TCT versenyzőjének nem lévén pótbiciklije, feladásra kényszerült. Ezután Serbán Albert bukott, majd a Kászonokban Bruno Rizzi is elesett, akin csapattársa, Jiri Jezek repült át, az Akókapunál pedig Szergej Cvetkov is esett.

\"\"
Fotó: Halmágyi Zsolt

A célvonal előtt pár méterrel a végső sprint előtt egy versenyző irányváltását követően Pinos Andrea bukott óriásit, rajta pedig a tegnapi győztes Vitalij Popkov esett át. Az utolsó bukásban egyébként közel nyolc kerékpáros sérült meg, Popkovot (ISD) és Pinost (TCT) a mentősök kórházba szállították. Az előzetes vizsgálatok szerint Vitalij Popkov harmadik nyakcsigolyája repedt meg, így az már biztos, hogy a Székelyföld Kerékpáros Körverseny tavalyi győztese nem védheti meg címét.

A mai nap két hegymászást rendeztek a Nyerges-tetőn, az elsőt Bruno Rizzi (TCT), a másodikat Vitalij Popkov (ISD Donyeck) nyerte. Három sprintet is tartottak, az első kézdivásárhelyit és a sepsiszentgyörgyit az ukrán Alexander Martyinenko (ISD), a második kézdivásárhelyit pedig az ukrán Andrij Gorkusa (Kolls) nyerte.

A szakaszt végül a német Berger Heinrich (Olimpic Team Autoconstruct) nyerte, miután a győzelemre esélyes sportolók a cél előtt elestek.

Holnap kerül sor a 4. Székelyföld Kerékpáros Körverseny harmadik szakaszára, a királyetapra. A mezőnyre a Csíkszereda – Tekerőpatak – Csomafalva – Alfalu – Parajd – Székelyudvarhely – Csíkszereda közötti 192 km-es táv vár.

\"\"
Fotó: Halmágyi Zsolt

Az esés miatt Popkov feladásra kényszerült, így holnap az összetettben vezetőnek járó kék, Tusnád feliratú mezt az bolgár Gerganov Evgenij (Hemus – 1896 - Vivelo) viseli majd, míg a legjobb hegymenőnek járó sárga, Csíkszereda feliratú mezt Szedjik Alexander (ISD), és habár a sprinterek között is Szedjik a legjobb, a legjobb sprinternek járó piros-fekete, Harborsz feliratú mezt Rino Zampilli (Hemus – 1896 - Vivelo) kapta. A legjobb U23-as versenyzőnek járó zöld, Fenestela 68 feliratú mezt a kolumbiai Camilio Castiblanco (SP Tableware) viseli.

„Horrorisztikus szakasz volt öt eséssel. Úgy hulltak a fiatalok, mint a világégésnél” – így jellemezte a Székelyföld Kerékpáros Körverseny második szakaszát Csíkszereda polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán.


Szerző: Kopacz Gyula

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.