hu
 
Péntek, 2024. Május 17.

Székelyföld Kerékpáros Körversenye - I. szakasz - Popkov a győztes

2010.07.22
A címvédő ukrán Vitalij Popkov győzelmével ért véget a 4. Székelyföld Kerékpáros Körverseny első szakasza. A mezőny Gyimesközéplokról rajtolt, áthaladt Csíkszeredán, majd Fenyéd és Gyergyószentmiklós érintésével a Pongrácz-tetőn a hegyibefutóval ért véget a versenyzők számára az első szakasz.

\"\"
Fotó: Halmágyi Zsolt

Már a rajt után sikerült hat kerekesnek megszöknie, de a Libán-tetőn már csak hárman maradtak elől, a gyergyószentmiklósi sprintnél csak Szedjik Alexander volt szökésben, de az ukrán ISD Donyeck kerekesét csapattársai még a cél előtt befogták.

Szedjik Alexander egyébként a nap hegymászásai közül kettőn – a Gyimes-hágón és a Libán-tetőn – a leggyorsabb volt, a Tolvajos-tetőn a görög Szimantrakisz Vaszilejos (SP Tableware) volt a legjobb. A csíkszeredai sprintet az ukrán Filin Jevgen (Kolls), a fenyédi sprintet Szimantrakisz Vaszilejos, a gyergyószentmiklósi sprintet pedig Szedjik Alexander nyerte.

\"\"
Fotó: Halmágyi Zsolt

Holnap, pénteken az összetettben vezetőnek járó kék, Tusnád feliratú mezt az ukrán Vitalij Popkov (ISD) viseli majd, míg a legjobb hegymenőnek járó sárga, Csíkszereda feliratú mezt Szedjik Alexander (ISD), és habár a sprinterek között is Szedjik a legjobb, a legjobb sprinternek járó piros-fekete, Harborsz feliratú mezt Filin Jevgen kapta.

Pénteken a Tusnád – Kozmás – Kézdivásárhely – Sepsiszentgyörgy – Kézdivásárhely – Csíkszereda közötti 192 km vár a mezőnyre.

\"\"
Fotó: Halmágyi Zsolt


I. szakasz - eredmények


Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.