hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.

Díjazzák az épített örökség gondozását

2010.07.14

A helyi tanács partnerségi együttműködést kötött a Kovászna Megyei Művelődési Igazgatósággal, ennek értelmében ősszel, az Európai Kulturális Örökség Napján négy, 1940 előtt épült ház tulajdonosát díjazzak. A hattagú elbíráló bizottság értékeli a restaurálás minőségét (homlokzat, festés, ablakok stb.), de a környezet kialakítását is. Jelentkezni július 15-e és szeptember 10-e között lehet a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadójában, ahol egy típusnyomtatványt kell kitölteni, amelyhez mellékelik a homlokzatot bemutató képanyagot, restaurálás, felújítás esetében előtte/utána készült fényképeket. A Művelődési Igazgatóság vállalta, hogy a versenyben résztvevő épületekről tájékoztató anyagot jelentet meg a helyi sajtóban.  A négy nyertes épület tulajdonosa 2500 lejes díjban részesül. „Célunk, hogy a régi házak tulajdonosainak felhívjuk a figyelmét a restaurálás fontosságára, hiszen meg kell őriznünk épített örökségünket, de ugyanakkor a város lakosaival is meg szeretnénk ismertetni a régi Szentgyörgy értékeit” – hangsúlyozta Sztakics Éva alpolgármester a kezdeményezés célját.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.