hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.

Beindult a Gyere Haza-program

2010.07.02

Nehézségek árán, de lassanként beindul a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala által tavaly bejelentett, a fiatal értelmiségiek visszacsalogatását célzó Gyere Hazaprogram. A városi tanács szerdán elfogadott határozatai nyomán az első négy fiatal pár hamarosan átveheti a Borvíz utcán található telkeket, amelyekre a program értelmében két év alatt kell felépíteniük a hivatal által biztosított tervek alapján lakóházukat. Mint ismeretes, a fiatalok három terv közül választhatnak.

A határozat nyomán a telkeket Urbán Péter, Dezső István, Fülöp István és Virág Irén Rozália vehetik birtokukba. A dokumentum egy jelentős változást is tartalmaz, ugyanis az eredetileg megszabott, a fiatalokat terhelő 55 százalékos önrészt 25 százalékra csökkenti. Mint ismeretes, a csökkentés már közel egy évvel ezelőtt is felmerült, de akkor nem kapta meg a tanács hozzájárulását.

Sztakics Éva alpolgármester a programmal kapcsolatban egy tévhitet is eloszlatott, amely szerint a városháza megszabná azt, hogy a fiatalok milyen építővel dolgoztathatnak. „Nem tudjuk, hogy honnan indult ez a szóbeszéd, de szeretnénk tisztázni, hogy sem az építőt, de még a felhasználható építőanyagokat sem szabtuk meg. A fiatalok maguk dönthetik el, hogy ők maguk építik fel a házat, vagy valakivel szerződnek” – magyarázta az elöljáró. Antal Árpád András rámutatott: akár fából is épülhet az ingatlan, ha a programban szereplők úgy igénylik, mindössze a három tervhez kell ragaszkodniuk. Utóbbi elvárás a városrendezés szempontjából lényeges – tette hozzá a városvezető.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.