hu
 
Péntek, 2024. Május 17.

Megvásárolhatóak az ANL-lakások

2010.06.25

A napokban hatályba lépett kormányhatározat értelmében egységes áron lehet eladni az Országos Lakásügynökség által épített tömbházlakásokat – számolt be Antal Árpád András polgármester. „Az átirat szerint az ANL-lakásokat egységáron, négyzetméterenként 407 euróért lehet értékesíteni. Szükséges megjegyezni, hogy nem a hasznos felületet, hanem a lakrész egész felületét veszik figyelembe” – részletezte a városvezető a jogszabály előírásait. Ennek megfelelően, hozzávetőleges számítások szerint egy hatvan négyzetméteres tömbházlakás megközelítőleg 30 ezer euróba kerül, amely a sepsiszentgyörgyi lakáspiacon átlagárat jelent.
 

\"\"
Fotó: Vargyasi Levente


„Nem értek egyet az egységárral, hiszen Bukarestben és Sepsiszentgyörgyön nem ugyanazok a lakásárak, de azt sem tudom elképzelni, hogy például falun valaki megvásárolna egy tömbházlakást ennyi pénzért. Ugyanakkor azért sem elfogadható a lakások eladása, mert ez az összeg nem az önkormányzatnak jelent jövedelmet, míg a lakásbér igen” – hangsúlyozta a polgármester, aki úgy véli, egy helyi lakásalapot kellene létrehozni az ANL-lakások értékesítéséből. A törvény értelmében a bérlők választhatnak: megvásárolják a lakrészt, vagy tovább is albérletben laknak. Sepsiszentgyörgyön 63 lakást lehet értékesíteni.
 

Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.