hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.

Gyermeknapi zsivaj Sepsiszentgyörgyön

2010.06.03
Idén még nagyobb érdeklődés övezte Sepsiszentgyörgyön a Gyermeknapot, mint előző években, a városi rendezvényen négy – ötezer gyermek vett részt a több mint ötven, számukra szervezett programban a nap folyamán. Az esemény közös munkával készítette elő Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, különféle más városi közintézményekkel, civil szervezetekkel, alapítványok és önkéntesek közreműködésével, segítségével.

A rendezvény színpadán iskolás, óvodás csoportok léptek fel – modern és néptáncokat adtak elő, népi gyermekjátékokat játszottak, volt fúvós zene, táncház, bábelőadás és különféle gyermekkoncertek is lezajlottak.

\"\"
Fotó: Vargyasi Levente

Az idén újdonságnak számított, és a Gyermeknap legnépszerűbb programpontjává vált a gyermekek körében a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Caritas által szervezett Maszattér, egy gyermekek számára felépített város, ahová csak gyermekútlevéllel lehetett bejutni. A városon belül működött Könyvtár, Varázskemence, Csodapatika, Hangszerkészítő Műhely és sok som más érdekesség.

\"\"
Fotó: Vargyasi Levente

Ugyancsak újdonságnak számított a Tamási Áron Színház Cimborák bábtársulata által szervezett Bábsimogatás és bábkészítés, mely betekintést engedett a kicsiknek a bábszínház „kulisszatitkaiba”
A tavalyi programhoz hasonlóan idén is voltak integrációs játékok, melyek közelebb hozták a gyerekeket a fogyatékkal élők különleges világához, de volt „élő szoborpark”,  ahogyan arcfestés, játszóházak, kézműves tevékenységek, pónilovas kocsikázás, is. A kicsik olyan ügyességi játékokban , mint dióütés, gólyaláb, tuskón-járás versenyezhettek, illetve olyan sporttevékenységekben vehettek részt mint ládarakás, műfalmászás, óriás-ereszkedő, karting, minifoci, streetball, futóverseny és bicikliverseny.

\"\"
Fotó: Henning János

Gyermeknap keretén belül működő vásár is nagy sikernek örvendett, majdnem húsz kereskedő árulta a portékáját, kézműves termékeket, gyermekjátékokat, gyermekkönyveket, mézeskalácsot, kürtős kalácsot és más finomságokat vásárolhattak a látogatók.  A részvétel teljesen ingyenes volt és ezen felül az önkormányzat gyermeknapi zászlócskákkal, lufikkal, színes ceruzákkal és cukorkákkal kedveskedett a résztvevőknek.

\"\"
Fotó: Palkó István-Zsolt

A Gyermeknapot az idén is a Városimázs Iroda szervezte és koordinálta, a rendezvény arculatát is ők tervezték. A munkában továbbá oroszlánrészt vállaltak Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei is.


Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.