hu
 
Péntek, 2024. Május 17.

Gyermeknapi zsivaj Sepsiszentgyörgyön

2010.06.03
Idén még nagyobb érdeklődés övezte Sepsiszentgyörgyön a Gyermeknapot, mint előző években, a városi rendezvényen négy – ötezer gyermek vett részt a több mint ötven, számukra szervezett programban a nap folyamán. Az esemény közös munkával készítette elő Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, különféle más városi közintézményekkel, civil szervezetekkel, alapítványok és önkéntesek közreműködésével, segítségével.

A rendezvény színpadán iskolás, óvodás csoportok léptek fel – modern és néptáncokat adtak elő, népi gyermekjátékokat játszottak, volt fúvós zene, táncház, bábelőadás és különféle gyermekkoncertek is lezajlottak.

\"\"
Fotó: Vargyasi Levente

Az idén újdonságnak számított, és a Gyermeknap legnépszerűbb programpontjává vált a gyermekek körében a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Caritas által szervezett Maszattér, egy gyermekek számára felépített város, ahová csak gyermekútlevéllel lehetett bejutni. A városon belül működött Könyvtár, Varázskemence, Csodapatika, Hangszerkészítő Műhely és sok som más érdekesség.

\"\"
Fotó: Vargyasi Levente

Ugyancsak újdonságnak számított a Tamási Áron Színház Cimborák bábtársulata által szervezett Bábsimogatás és bábkészítés, mely betekintést engedett a kicsiknek a bábszínház „kulisszatitkaiba”
A tavalyi programhoz hasonlóan idén is voltak integrációs játékok, melyek közelebb hozták a gyerekeket a fogyatékkal élők különleges világához, de volt „élő szoborpark”,  ahogyan arcfestés, játszóházak, kézműves tevékenységek, pónilovas kocsikázás, is. A kicsik olyan ügyességi játékokban , mint dióütés, gólyaláb, tuskón-járás versenyezhettek, illetve olyan sporttevékenységekben vehettek részt mint ládarakás, műfalmászás, óriás-ereszkedő, karting, minifoci, streetball, futóverseny és bicikliverseny.

\"\"
Fotó: Henning János

Gyermeknap keretén belül működő vásár is nagy sikernek örvendett, majdnem húsz kereskedő árulta a portékáját, kézműves termékeket, gyermekjátékokat, gyermekkönyveket, mézeskalácsot, kürtős kalácsot és más finomságokat vásárolhattak a látogatók.  A részvétel teljesen ingyenes volt és ezen felül az önkormányzat gyermeknapi zászlócskákkal, lufikkal, színes ceruzákkal és cukorkákkal kedveskedett a résztvevőknek.

\"\"
Fotó: Palkó István-Zsolt

A Gyermeknapot az idén is a Városimázs Iroda szervezte és koordinálta, a rendezvény arculatát is ők tervezték. A munkában továbbá oroszlánrészt vállaltak Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei is.


Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.