hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.

Antal Árpád: hatékony összefogásban kell gondolkoznia az RMDSZ-nek és az EMNT-nek

2010.05.28
„Időszerű és fontos lenne, hogy egy olyan összefogás körvonalazódjon az RMDSZ és a Tőkés László vezette EMNT között, mely a magyarság ügyét több fronton is előre viszi”- jelentette ki Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A magyarországi választások után egyértelművé vált, hogy a jelenlegi magyar kormány nagyobb figyelmet szentel a határokon átívelő magyar-magyar kapcsolatoknak. Mind az RMDSZ-nek, mind az EMNT-nek jó kapcsolatai vannak a magyar kormánnyal, ugyanakkor a Szövetség részt vesz a román kormány munkájában is. „Fontos, hogy a két szervezet a rendelkezésére álló kapcsolati tőkét és forrásokat a magyarság ügyében közösen, közös célok érdekében használja fel. Szomorúan állapítom meg, hogy az MPP kizárta magát minden olyan konstruktív összefogási lehetőségből, mely a közös cselekvést szolgálná” - fejtegette a polgármester, aki azt is elemezte, hogy a jelenlegi helyzetből el lehet mozdulni jó és rossz irányba.





A jó irány az lenne, ha a magyar szervezetek összefognának és mind a román, mind a magyar kormányerőknél hatékony lobbit folytatnának, a rossz irány pedig az egymással való versenyzés lenne, mely hosszú távon felőrölné az erdélyi magyarság erejét.

Az elöljáró elmondta, az elmúlt választásokon napnál világosabbá vált, hogy együtt a kilenc-tíz százalékot is el tudjuk érni, a megbomlott egység azonban alig tud összehozni hat százalékot.
Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.