hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.

Aberráció a szlovák álláspont a kettős állampolgársággal kapcsolatban

2010.05.28
Antal Árpád András polgármester örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a magyar országgyűlés elfogadta a kettős állampolgárságról szóló törvényt, mely szerint a külhoni magyarok egyéni kérelem alapján kedvezményes elbírálással kaphatják meg a magyar állampolgárságot. Ugyanakkor Antal Árpád András aggodalmát fejezte ki Szlovákia álláspontjával kapcsolatosan, mely a jövőben egyrészt pénzbírsággal sújtaná azokat, akik nem jelentik be kettős állampolgárságukat, másrészt megfosztaná szlovák állampolgárságuktól azokat, akik igénylik a magyart.

„Aberráció, amit Szlovákia tervez, ugyanis saját állampolgárai ellen cselekszik. Sokakat fog ez a rendelkezés érinteni, hiszen sokan vannak, akiknek van még cseh, amerikai, kanadai vagy más állampolgárságuk”- nyilatkozta Antal.

A polgármester továbbá elmondta, hogy ő maga az elsők között fogja kérni a magyar állampolgárságot, és erre biztat minden értelmiségit és politikust, mutassanak jó példát a közösségnek. A magyar közösség akkor fog megerősödni igazán, ha még inkább megéri magyarnak lenni, és a kettős állampolgárság szimbolikus jelentéstartalma mellett jelentős előnyökkel jár. Vízum nélkül lehet például Amerikába vagy Ausztráliába utazni és olyan országokban is lehetséges lesz a munkavállalás, ahol román állampolgárok törvényesen nem dolgozhatnak.
Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.