hu
 
Péntek, 2024. Május 17.

Egyenesben az Ifjúsági főváros-projekt

2010.05.10
Friss és hasznos tapasztalatokkal tért haza Veres Tímea és Pál Katalin az olaszországi Torinóból, amely település jelenleg az Európa Ifjúsági Fővárosa címmel büszkélkedhet.

A két kezdeményező tapasztalatot szerezni kirándult az itáliai városba, tekintve, hogy ők a kezdeményezői annak a projektnek, amelynek célja, hogy 2013-ban Sepsiszentgyörgy nyerje el az említett címet. Ezt a megyeközpont önkormányzata is támogatja, többek között a jogi háttér biztosításával. Veres Tímea és Pál Katalin beszámoltak arról, hogy találkoztak az olaszországi projektfelelőssel, aki több hasznos tanáccsal is ellátta őket. Ezek alapján alakult át az eredeti elképzelés, amely szerint a célt szolgáló pályázatba összesen 15-20 projektet iktatnak be, a többit a térség különböző ezirányú tervei tennék ki.




A szervezés valamelyest felgyorsult, mondta el Veres Tímea, ugyanis a pályázati határidőt június 21-ben szabta meg az elbíráló hatóság. Ezért már most találkoztak az érdekelt szervezetekkel, és több témakörben is munkacsoportokat alakítottak. Ezek a csoportok többek között a Szent György Napok alkalmával készített felmérés alapján teszik meg a javaslataikat. A két kezdeményező elmondása szerint összesen háromszáz személy látta el támogató aláírásával az íveket, nagyrészt úgy vélekedve, hogy fejlődést hozhat ez a városnak, mások pedig több kulturális helyszínt igényeltek. Pozitív tényként említhető, hogy több külső személy is jelentkezett ötletekkel, így vélhetőleg segítségben nem lesz hiány.
Múzeumok éjszakája a Bene-házban
2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program
2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket

Ötödik kiadását ünnepli a FLOW Fesztivál
2024.05.14

Hét táncprodukció, egy workshop bemutató, közönségtalálkozók és záró parti színesíti az M Studio szervezésében, immár ötödik alkalommal sorra kerülő FLOW Nemzetközi Táncfesztivált.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.