hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Ingyenes az utcanév-változtatás miatti személyi-csere

2010.04.09

Nem kerül pénzébe sem a sepsiszentgyörgyi lakosságnak, sem az önkormányzatnak a személyi igazolvány cseréje, amelyre az utcanév-változtatások nyomán kerül sor.

Antal Árpád András polgármester kifejtette: kilencezer embert érint városszerte a változás, ám mindazok, akik azokban az utcákban laknak, amelyek új nevet kaptak, ingyen cserélhetik ki majd személyi igazolványukat. Rendes körülmények között a személyi igazolványhoz egy négylejes okmánybélyeget és egy hétlejes elkészítési díjat kell fizetni, ezeket a díjakat engedi el az új utcanevek esetében az önkormányzat. „Szeretném megnyugtatni a lakosságot, hogy az önkormányzatra nem ró plusz terhet, és nem kerül egyáltalán pénzünkbe a díjak elengedése. Az alapul szolgáló plexid kártyákat például ingyen kapja az önkormányzat, meg tudjuk tehát úgy oldani a cserét, hogy az gyakorlatilag nem kerül semmibe, sem az önkormányzatnak, sem a lakosságnak” – nyilatkozta a polgármester, aki azt is elmondta, hogy ez esetben pusztán arról van szó, hogy az önkormányzatnak ebből nem lesz bevétele, mivel elmaradnak az ilyenkor felszámolt illetékek. A város vezetője ugyanakkor hangsúlyozta, az útlevélben, a gépkocsivezetői jogosítványban és a telekkönyvben már nem szerepelnek a lakcím adatai, tehát azok cseréjét nem kell megejteni.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.