hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

A Szent György Napok kiemelt fellépői

2010.03.26
Három stílus, három korszak: a Szent György Napok 2010-es sztárfellépői, a Bad Boys Blue, Fenyő Miklós, Deák Bill Gyula minden korosztályt és ízlésvilágot megmozgat.

A Bad Boys Blue a most különösen nagy népszerűségnek örvendő „retro disco” képviselője. A nyolcvanas években alakult együttes több mint 20 millió lemezt adott el eddigi pályafutása során. Legnagyobb slágereik az USA Billboard-dance listára is felkerültek. John Mclnerney és Carlos Ferreira csapata még most is az európai nagy színpadok kedvenc fellépői közé tartozik. A ma is közkedvelt együttes egy csinos vokalista hölggyel megannyi régi és új slágert énekel. A You\'re a woman-t élőben kell meghallgatni április 24-én, szombaton 23 órától a főszínpadon.

Fenyő Miklós a mai magyar könnyűzenének egyik legkiemelkedőbb alakja. Nevét korosztálytól függetlenül mindenki ismeri, az általa írt számok a legismertebb slágerekké nőtték ki magukat. 1967-ben alapította a Hungária együttest, ekkor jelent meg első kislemeze, mely a Csavard fel a szőnyeget és a Rémlátomás című dalokat tartalmazza. Az elmúlt 40 évben 28 albumot készített, valamint 3 pártfogoltjának összesen 7 albumán vállalt menedzseri feladatot. 2008-ban a Megasztár 4 zsűrijének volt a tagja. A magyar rock and roll megteremtője április 25-én, vasárnap este fél tíztől felejthetetlen show-műsort ígér, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt emlékezetes lesz.

Évek óta várt Szent György napi fellépő a magyar blues király. Deák Bill Gyula az egyetlen magyar énekes, akinek amerikai kritikusok szerint „fekete hangja van.” Deák Bill Gyula pályafutása és berobbanása a magyar rockzenei életbe a 70-es évek elején történt. A Hobo Blues Band tagjaként a 80-as évek elején lépett először a nagyközönség élé. Szélesebb ismertségre a Szörényi-Bródy rockopera, az István, a király Torda táltosának szerepében tett szert. Bill a Hobo Blues Bandből kiválva játszott a Kormorán együttessel is. Ezek után lépett önállóan is zenekarral a magyar közönség elé a Deák Bill Blues Band megalakításával. A 2009/2010-es évadot a 60 éves énekes jubileumi koncertsorozattal ünnepli. Ezt hallhatjuk április 24-én, szombaton este fél nyolctól a főszínpadon.

A Szent György Napok idei rendezvénysorozatát, de az előkészületeket is követhetik a világhálón, a www.szentgyorgynapok.sepsiszentgyorgyinfo.ro  honlapon már elérhető a teljes program is.


Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.