hu
 
Szombat, 2024. Október 26.

Gyakornoki program Sógor Csaba EP-képviselő kabinetjében

2010.03.25
Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő pályázatot hirdet szakmai gyakorlat végzésére az Európai Parlamentben.

A program célja: lehetőséget teremteni fiatal romániai magyar szakemberek és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatot az Európai Parlament működéséről, és aktívan bekapcsolódjanak a Sógor-kabinet munkájába.

A program felépítése: a sikeres pályázók egy-egy hónapos (az EP naptárának függvényében lehet több-kevesebb) gyakornokságot végeznek az Európai Parlamentben, segítve a képviselő munkáját. A gyakornoki program 2010. szeptember 1-én indul és előreláthatólag 2011. július közepéig tart. A sikeres pályázókkal egyeztetett beosztás szerint történik majd a kiutazás. Az időpontra vonatkozó preferenciákat (2-3 választott hónap) a pályázati anyagban kérjük megjelölni!

Részvételi feltételek:
- 20 – 35 év közötti életkor
- legalább két elvégzett főiskolai vagy egyetemi év
- két idegen nyelv középfokú ismerete, ezek közül az egyik angol, francia vagy német
- felhasználói szintű számítógépes ismeretek
- alkalmazkodóképesség nemzetközi környezethez

A pályázatnak tartalmaznia kell:
- rövid szakmai önéletrajz (értesítési cím, telefonszám, e-mail cím megjelölésével)
- diplomamásolat, ill. hallgatói jogviszony igazolás
- nyelvtudást igazoló dokumentumok
- motivációs levél maximum 1 oldal terjedelemben, melyből kitűnik, hogy a jelölt miért szeretne gyakorlatra jelentkezni az Európai Parlamentbe, milyen elképzelései vannak a gyakorlattal kapcsolatban, ill. miképpen illeszkedik a program jövőbeni terveihez
- 2 ajánlólevél (egy felsőoktatási intézménytől/munkahelyről ill. egy közéleti személyiségtől/civil vagy politikai szervezettől, egyháztól)
- fénykép

A pályázati anyag alapján kiválasztott jelölteknek szakmai ismereteiket és nyelvtudásukat egy írásbeli teszt során kell bizonyítaniuk, melynek időpontjáról és helyszínéről a későbbiekben kapnak tájékoztatást. A teszten legjobb eredményt elért jelentkezők számára szóbeli meghallgatásra kerül sor.

Támogatás: A kiválasztott pályázók a gyakorlat ideje alatt anyagi támogatásban részesülnek, amiből a felmerülő költségeket (utazás a gyakorlat helye és romániai lakhelye között, szállás, betegbiztosítás, étkezés, zsebpénz) állni tudják.

A pályázatokat a kért dokumentumok másolataival együtt a csaba.sogor@gmail.com címre kérjük elküldeni 2010. április 23-ig.


További információ:
Sógor Csaba
Tel:
+ 32 2 284 53 89 (BE),
+ 40 745 884 719 (RO) - Molnár Zsolt
E-mail: csaba.sogor@europarl.europa.eu, csaba.sogor@gmail.com
Telt lélek és teltház a 10. pulzArt fesztiválon
2024.10.16

Aki az elmúlt héten Sepsiszentgyörgyön járt, az pezsgő kulturális központban találta magát, hiszen a város egyszerre adott otthont a 10. pulzArt kortárs művészeti fesztiválnak, a Design Weeknek és a Székelyföldi Grafikai Biennálénak.

34. Népzene- és Néptánctalálkozó Sepsiszentgyörgyön
2024.10.14

A kétnapos fesztiválra november 8–9-én kerül sor a Tamási Áron Színházban, illetve a Sepsi Arénában.

Pénteken kezdődik a pulzArt 10-es verziója
2024.10.07

Október 11. és 13. között tizedszerre szervezik meg a pulzArt kortárs művészeti fesztivált Sepsiszentgyörgyön. A minden évben új tematikával jelentkező esemény ezúttal az időtlen, low-tech megoldások és a 21. századi high-tech világ találkozásának pulzusát tapogatja le színházi, irodalmi, zenei, közösségi élményeken keresztül.

Megemlékezés az aradi vértanúkra
2024.10.01

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is műsorral és koszorúzással emlékezik meg az aradi vértanúkról. Az október 6-i megemlékezésre a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti téren, az aradi tizenhármak emlékére felállított kopjafáknál kerül sor.