hu
 
Szombat, 2024. Október 26.

Szent György Napok 2010 - Erősítik a kulturális hetet

2010.03.19
99 százalékban végleges az idei Szent György Napok programja – jelentette be csütörtökön Grubisics Levente. A főszervező elmondta, a nagy színpadok programja végleges, a sztárfellépők sora bővült még a Váradi Roma Café világzenét játszó együttessel, a Magna Cum Laude zenekarral, a 4 for Dance csapattal és a Dolhai Attila és Janza Kata nevével fémjelzett musical-válogatással.

„Több mint 200 kulturális program várja az érdeklődőket április 18-a és 25-e között, ebben az évben a kulturális hét rendezvényei hétvégén is zajlanak. A nyitó hangverseny sztármeghívottja a Kanadában élő, világhírű orgonaművész, Varnus Xavér” – tájékoztatott Grubisics Levente. 





A kulturális héten hangsúlyos színházi műsorral kedveskedtek a szervezők. Április 19-én, hétfőn a Tamási Áron Színház bemutatót tart, Zakariás Zalán Gorkij: A nap fiai című darabját rendezte. Április 20-án, kedden a Háromszék Táncegyüttes mutatja be A Szent György legenda című előadását, érdekesség, hogy vasárnap a szabadtéri főszínpadon átdolgozott változatban is megtekintheti a közönség a város névadójáról készült táncjátékot. Ugyancsak kedden a kecskeméti Katona József Színház Márai Sándor: Eszter hagyatéka című előadását mutatja be. Április 21-én, szerdán a Szent György Napok vendége lesz a Kolozsvári Állami Magyar Színház, Visky Gábor: Visszaszületés című darabját kétszer játssza a társulat. Csütörtökön a budapesti Tranzit Színház Fizetek Főúr, és a sepsiszentgyörgyi M Studio Hamlet előadását lehet megtekinteni, míg a marosvásárhelyi Yorick Stúdió a 20/20 című, az 1990 márciusát feldolgozó, kísérleti előadásával érkezik városunkba.  Pénteken a budapesti Duna Táncműhely A tizedik vőlegény című táncjátékát mutatja be Sepsiszentgyörgyön. 


Telt lélek és teltház a 10. pulzArt fesztiválon
2024.10.16

Aki az elmúlt héten Sepsiszentgyörgyön járt, az pezsgő kulturális központban találta magát, hiszen a város egyszerre adott otthont a 10. pulzArt kortárs művészeti fesztiválnak, a Design Weeknek és a Székelyföldi Grafikai Biennálénak.

34. Népzene- és Néptánctalálkozó Sepsiszentgyörgyön
2024.10.14

A kétnapos fesztiválra november 8–9-én kerül sor a Tamási Áron Színházban, illetve a Sepsi Arénában.

Pénteken kezdődik a pulzArt 10-es verziója
2024.10.07

Október 11. és 13. között tizedszerre szervezik meg a pulzArt kortárs művészeti fesztivált Sepsiszentgyörgyön. A minden évben új tematikával jelentkező esemény ezúttal az időtlen, low-tech megoldások és a 21. századi high-tech világ találkozásának pulzusát tapogatja le színházi, irodalmi, zenei, közösségi élményeken keresztül.

Megemlékezés az aradi vértanúkra
2024.10.01

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is műsorral és koszorúzással emlékezik meg az aradi vértanúkról. Az október 6-i megemlékezésre a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti téren, az aradi tizenhármak emlékére felállított kopjafáknál kerül sor.