hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Hangulatos sétálóutca Sepsiszentgyörgy szívében

2010.03.19
Sétálóutcák, kávézók, óriáskivetítő, szökőkút, zöldövezetek, parkolóhelyek és 13 bejárat – hangulatos helyszínné varázsolná Sepsiszentgyörgy központjában a Sugás vendéglő, posta, tömbházak és Bene-ház által körülhatárolt városmagot, ahol ma a szemét, disznópajták, elhanyagolt garázsok uralkodnak.

A keddi rendkívüli tanácsülésen Sztakics Éva alpolgármester mutatta be azt a tervet, amellyel a városmagot szeretnék rendbe tenni a BERD finanszírozásával.  A terv becsült értéke 1,5 millió euró, várhatóan 2-3 év alatt lehet megvalósítani.

\"\"





Jelenleg a terület 60 százalékban van a város tulajdonában, még szükség van további területcserére, Antal Árpád polgármester ennek kapcsán elmondta, nagyon összekuszálódott jogi helyzetet kellett kitisztázni, de jó úton haladnak. A szerdai kormányülésen jóváhagyták a Bene-ház és az óvoda cserét, így a műemléképület a város tulajdonába kerül, ezzel az integrált városfejlesztési pályázat, de a városmag átalakításának terve is új lendületet kapott. 

\"\"

A város vezetője elmondta, terveik szerint a városmagban a kávézók, üzletek felépítését határidőhöz kötnék, ezeket megadott terv alapján készítenék el a vállalkozók, akik csak a kész ingatlan után vásárolhatnák meg a területet. „Így tudnánk megelőzni, hogy hosszú ideig elnyúljon az építkezés, másrészt van garanciánk arra is, hogy a tervhez illeszkedő épületek legyenek a városmagban. Nagyon szép ez a terv, ha a mai állapotokat megnézzük, talán nehéz elképzelni, hogy ott, ahol szemét és elhanyagolt garázsok állnak, valóban ki lehet alakítani egy hangulatos sétálóutcát„ – hangsúlyozta Antal Árpád András.

\"\"

A polgármester elmondta, felújítják a polgármesteri hivatal és a színház homlokzatát is, kialakítják a most épülő stúdiószínház homlokzatát is. Nem mondtak le arról az elképzelésről sem, hogy a posta átköltözik a Romtelecom központi épületébe – folynak a tárgyalások – az önkormányzat pedig megvásárolja a volt Hungária szálló épületét, amelyben jelenleg a posta működik.
Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.