hu
 
Hétfő, 2024. Július 22.

Antal Árpád polgármester viccesnek találja Grama kijelentéseit

2010.03.04
“Megtisztelő, hogy Horia Grama egészen a Fekete-tengerig terjesztené Székelyföld határait”- ironizálta a szociáldemokrata képviselő kijelentéseit Antal Árpád András polgármester. Antal Árpád viccesnek találta Grama kijelentéseit, mondván, Konstanca megyében sem a CT, hanem a KT jelölést használják a személyi igazolványokban. A polgátmester felvetette továbbá, „hogy a Fehér megyeiek AX jelzése például mit jelöl és hogyan kötődik Fehér megyéhez?”.
Mint ismeretes, Horia Grama, az SZDP képviselője interpellációban fordult Vasile Blaga belügyminiszterhez, kifogásolva többek között a magyar nyelv úgynevezett “de facto” hivatalosságát Székelyföldön, a “magyar revizionista” szimbólumok használatát címereken, valamint a kétnyelvű fejlécekkel ellátott hivatalos iratokat és pecséteket. Véleménye szerint az is zavaró, hogy a Kovászna megyeiek személyi igazolványában a CV jelzés helyett KV szerepel.
Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.