hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Új utcanévtáblák a belvárosban

2009.12.18
A téli időjárás ellenére vannak olyan javítási, felújítási munkák a városban, amelyeket el lehet végezni – tájékoztatott Antal Árpád András. Sepsiszentgyörgy polgármestere beszámolt, hogy a parkba felszerelték a tájékoztató táblát, amelyen óra is van, felszerelték a szervezőiroda cégérét, valamint jövő héten kezdik szerelni az új eligazító táblákat és az új típusú utcanév-táblákat is. A központi utcákban és a Nicolae Iorga utcában folytatják a vezetékek áttelepítését a föld alá.
„Jól haladnak a sugásfürdői munkálatok is, a Turisztikai Minisztériumból a héten kell megérkeznie az utolsó részletnek is, amellyel finanszírozzák a beruházást, ugyanakkor újabb 2,9 millió lejes támogatásra kaptak ígéretet, amely januárra várható” – jelentette be Antal Árpád András.
Leszerződték a munkálatokat a Császár Bálint utcai tömbházak hőszigetelésére, első fordulóban 400 lakás, összességében 800 lakás hőszigeteléséről van szó. A polgármester elmondta, hogy a belvárosi tömbházak esetében szeretnének egy új, főleg Németországban használt hőszigetelési technológiát bevezetni, amely elsősorban esztétikailag tetszetősebb. A város vezetője szerint a belvárosi tömbházakat is minél hamarabb hőszigetelni kellene.  
Megjelent az Országos Befektetési Társaság honlapján a Berde Áron Gazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola udvarán építendő sportcsarnok , a minisztérium  januárban hirdeti meg a licitet, várhatóan legkésőbb ősszel megkezdődhet az építkezés – tájékoztatott Antal Árpád András.
Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.