hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Forradalmi fényrajzok a Tamási Áron Színház homlokzatán

2020.02.27

Újabb rajzok készítésére hívja a város óvodásait és iskolásait Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, ezúttal az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában. A téli ünnepek során szervezett fényrajzok vetítésének nagy sikerére való tekintettel, az alkotások ez alkalommal is a Tamási Áron Színház homlokzatán elevenednek meg március 14-én, szombaton este.

Március 15. alkalmával az Önkormányzat ismételten fényrajzokkal kelti életre a Tamási Áron Színház homlokzatát. A szervezők  ezúttal az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában készült rajzokat várnak március 6-ig a város óvodásaitól és iskolásaitól.

Az előre megadott rajzlapokat, amelyek a színház homlokzatát ábrázolják,  már minden iskola és óvoda megkapta,  ezek azonban szabadon is igényelhetők a Városimázs Irodában (1918. december 1. utca, 6-os szám). A rajzok készülhetnek színes ceruzával, filctollal, vízfestékkel vagy zsírkrétával, a tapasztalat szerint viszont az első kettővel készült alkotások jobban érvényesülnek a színház homlokzatán, így azok használata javasolt. Az elkészült rajzokat szintén a Városimázs Irodába kell eljuttatni március 2–6. között, naponta 9-től 16 óráig.

Február 19-én került sor a téli ünnepek alkamával készült rajzok díjazására, ekkor született meg az ötlet a jelenlévő gyerekek kérésére, hogy újra sor kerüljön a fényrajzok vetítésére. A rajzok elkészítése során a gyerekek bátran szabadjára engedhetik a képzeletüket, a legötletesebb, legkedvesebb rajzok ezúton is díjazásban részesülnek. A legjobb rajzokat a Plugor Sándor Művészeti Líceum már díjazott rajzszakos diákjai fogják kiválasztani.


 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.