hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

Rendezett városképhez rendezett garázsok kellenek

2009.10.01
Egy szép rendezett városképbe nem illenek bele az elhanyagolt garázsok, ezért tanácshatározat-tervezetet készítünk elő, amely előírja az építmények kötelező felújítását – jelentette ki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester. A városban 600 garázs van, ezek közterületen épültek, a tulajdonosok az önkormányzat koncessziós szerződést kötöttek. A polgármester elmondta, konzultáltak már garázstulajdonosok egy részével, 16-ból 8-an pozitívan álltak a hivatal javaslatához, 5-en nem jelentek meg, 3-an pedig feljelentették a hivatalt.

„Olyan szabályozást kell kidolgoznunk, amely támogatja azokat, akik elfogadják, hogy fel kell újítani a garázsokat, míg, akik ezt ellenzik, azokat nagyobb összegre bírságoljuk, mint amennyibe a felújítás kerülne. A lerobbant garázsok ott a legszembetűnőbbek, ahol rendbetettük a parkolót, ilyen helyen nagyon jól érzékelhető, hogy a 15-20 évvel ezelőtt épült garázsokra igencsak ráfér a felújítás. A rendezett városképhez arra van szükség, hogy ezek az építmények egységesen legyenek rendbe téve, előzetes számításaink szerint 350 lejbe kerülne egy garázs felújítása” – mondta Antal Árpád András.  

A garázsok felújítására vonatkozó tanácshatározat-tervezetet közvitára bocsátották, a szöveget kifüggesztették polgármesteri hivatalban. Ugyancsak közvitára bocsátotta a polgármester a szekerek útvonaláról szóló tanácshatározat-tervezetet is, amely a lovas-szekerek közlekedését korlátozná Sepsiszentgyörgyön.


Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.