hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Fényrajzokkal mozgatjuk meg a színház épületét

2019.12.16

Több mint ezer gyermek közreműködésével, egy egyedülálló esemény keretében december 20-án és 21-én este fényrajzokkal festjük át a Tamási Áron Színház homlokzatát.

Sepsiszentgyörgy Főterén, a Karácsonyi vásár ideje alatt, december 20-án, pénteken és 21-én, szombaton este 17:30 és 21 óra között gyermekrajzokkal keltjük életre a Tamási Áron Színház homlokzatát.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának projektjében több, mint ezer gyermek vesz részt, a város minden óvodája és elemi iskolája képviselteti magát. Az önkormányzat munkatársai személyesen juttatták el az A3-as formátumú, a  színház homlokzatának kontúrját tartalmazó rajzlapokat az intézményeknek, de azokat szabadon is lehetett igényelni a városimázs irodában. A gyerekek ezekre a lapokra készítették el saját ceruza, vízfesték, vagy zsírkréta rajzaikat a karácsony témakörében.

Az intézmények részéről nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, a gyermekek lelkesen vettek részt a projektben, ezt a több, mint ezer rajz sokszínűsége is bizonyítja.

A virtuális épületfestést, közismertebb nevén videomappinget sepsiszentgyörgyi vizuális művész, Rancz András, a MORE IS LESS vállalkozás alapítója biztosítja. A program időpontja alatt a Főtéren néhány oszlop világítása le lesz kapcsolva.

A gyermekek és szülők bevonásával szeretnénk, ha az esemény a karácsonyi várakozás igazi közösségi élménye lenne, és célunk, hogy az épületfestést, amely főleg fiatalok körében népszerű műfaj, minél szélesebb körben tegyük ismertté.

Városunkban korábban videomapping show-ra a pulzArt kortárs művészeti fesztivál keretében került még sor 2016-ban, amikor a Székely Mikó Kollégium épületét fényfestette egy szintén Rancz András által koordinált csapat, illetve 2018-ban, amikor Bordos László Zsolt videomapping műhely foglalkozást tartott és a fesztivál záró napjának estéjén a munkákat a Tamási Áron Színház homlokzatán mutatták be.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.