hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Kreatív karácsonyvárás Sepsiszentgyörgyön. Interaktív installációk a központban

2019.12.09

A sepsiszentgyörgyiek már megszokhatták, hogy a városban szinte mindig zajlik valami, ez alól az idei tél sem kivétel, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is rengeteg meglepetéssel, kreatív ötlettel, interaktív installációval készült.

Tekerjünk fényt a parkba
Idén második alkalommal tekerhetünk fényt a város központjába azzal a tandem kerékpárral, amelyet az Erzsébet parkban található kovácsoltvas híd mellé helyeztünk el. A tandem kerékpárt három személy használhatja egyszerre, pedálozáskor fokozatosan gyúlnak majd fel a fények a kerékpárhoz kapcsolt hexagon ülőkéken és a park egyik fényfűzérrel burkolt fáján. Az interaktív installáció birtokba vételekor garantált a móka, kacagás és az egymásra figyelés. Az installáció üzembe helyezése  mögött idén is helyi alkotók állnak, a vocalcycle részéről Molnár Hunor és Kerekes Attila, a kubitdesign részéről pedig György Előd.



Sétáljunk a fényalagút alatt
Nem kell sokat sétáljunk a következő installációig, hiszen a fényalagút a tandem kerékpár szomszédságában található, a tó feletti kovácsoltvas hídon. A fényfüggönnyel borított boltív az ünnepi fotók minden szögből tökéletes háttere, idén másodszor.

Barangoljunk a kis betlehemesben
A kültéri installációk közül a gyerekek első számú kedvence a betlehemi városkát megidéző meseváros, mely az Erzsébet park kőszínpad melletti részén terül el. Akárcsak a pásztorok vagy a három király, mi is barangolhatunk az ég alatt keresve a legfényesebb csillagot, amely a kis Jézus születésének helyszínéhez vezet. A karácsonyi ünnepkör figurái igazi korhű hangulatot teremtenek, melyek megálmodója Simó Enikő sepsiszentgyörgyi díszlettervező.



Téli fotókeret a legszebb pillanatok megörökítéséért
A nyár folyamán bizonyára már sokan megismerkedtek az önkormányzat szebbnél szebb virágkompozíciókkal díszített fotókeretével, amely ezúttal ünnepi külsőt ölt. Csupán néhány napot kell várjunk, hogy birtokba vehessük a Főtérre készített téli dekorációt, amely méltó háttere a karácsonyi pillanatoknak. A fotókeret téli díszletének megálmodói helyi virágkötők, Bedő Rita; a Flora Post részéről Jénáki Mesi; a Pure Deco képviseletében Knop Ildikó és Orbán Kovács Kinga, a fából készült keret pedig Csuri design műhelyében készült még a nyár elején.

A téli időszak szintén közkedvelt dekorációja a Bagoly Zsuzsa tervei alpján készült óriási adventi koszorú, mely az egész adventi időszakban a Főtér, illetve az állomás negyedi körforgalom egyik meghatározó díszítő eleme.

Az interaktív karácsonyi installációkkal maradandó élményeket szeretnénk okozni minden korosztálynak, ezért minél többen tekerjünk fényt a parkba, sétáljunk fényalagútban, barangoljunk a kis betlehemesben és örökítsük meg a pillanatokat Sepsiszentgyörgy karácsonyi díszbe borult fotókereténél.

Fotók: Vargyasi Levente

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.