hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Befejeződtek a Mikes Kelemen Elméleti Líceum felújítási munkálatai

2019.12.05

Idén ősszel befejeződtek a Mikes Kelemen Elméleti Líceum főépületének felújítási munkálatai. Az épület régi szárnyának homlokzatfelújítását követően ugyanitt megújultak az osztálytermek, a folyósók, a tanári szoba, a díszterem és az udvar is.

A külső felújítási munkálatok közé a tető szerkezetének javítása és annak újracserepezése, a külső burkolat újrafestése, a nyílászárók cseréje, valamint az épülethez tartozó belső udvar rendezése sorolható. Az épület homlokzatára visszakerült a régi díszítőelem, Magyarország koronás kiscímere, így a  főépület a felújítás során eredeti alakját nyerte vissza.

Fotó: Vargyasi Levente

Az első emeleten megújultak az osztálytermek, felújították a a fűtés- és villanyhálózatot, kicserélték a padlózatot és álmennyezetet építettek a szakemberek. Az első emeleti fürdők és folyosók is új külsőt kapta

A földszinten a tanári szoba és a díszterem felújítása során is a fűtés- és villanyhálózat, valamint a padlózat kicserélésére került sor.
A tanügyi intézmény felújítását a Helyi Fejlesztések Országos Programja támogatja. A szerződés teljes értéke 4.735.990 lej, amiből a minisztérium 4.159.883 lejjel finanszírozza a munkálatokat. A fennmaradó különbséget az önkormányzat fedezt

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata szintén a Helyi Fejlesztések Országos Programjának támogatásával, a jövőben tervezi felújítani a Székely Mikó Kollégium főépületét, bentlakásának épületét, illetve az egykori Jókai Nyomda épületét. Szintén a tervek közt szerepel a Mihai Viteazul Főgimnázium A és B épületszárnyának, valamint az intézmény könyvtárépületének és udvarának korszerűsítésére is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Vargyasi Levente

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.