hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

A Helyi Rendőrség 23 új térfigyelő kamerát szerelt fel Sepsiszentgyörgyön

2019.11.19

Összesen 89 térfigyelő kamera működik a város területén

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Helyi Rendőrség munkatársai 23 új térfigyelő kamerát szereltek fel a város 15 pontjában az elmúlt időszakban.

A legtöbb készülék az az Őrkő negyedhez közeli útkereszteződésekben van felszerelve, a közrend és közbiztonság megőrzését hivatottak segíteni, elsősorban megelőző céllal, elbátortalanítva azokat a személyeket, akik valamilyen kihágást kívánnának elkövetni.

Ugyanakkor a készülékek által rögzített képek a nyomozó hatóságok munkáját is segítik,  szinte naponta érkeznek kérések a Helyi Rendőrséghez, hogy a rendőrség vagy az ügyészség rendelkezésére bocsássák a felvételeket. Ezek segítségével nemcsak az esetleges bűncselekmények azonosíthatóak be, hanem az elkövetők személyazonossága is. 

  • A térképen az új térfigyelő kamerák piros színnel vannak jelölve.
Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.