hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

A Hadügyminisztérium képviselői látogattak Sepsiszentgyörgyre

2019.10.08

Október 7–13. között Kovászna megyében, Hargita megyében, illetve Bukarestben is zajlik a „CONCORDIA–19” elnevezésű intézményközi gyakorlatozás. Mint arról korábban beszámoltunk, a kiképzések során alacsony repülési magasságban gyakorlatoznak Gyergyószentmiklós–Csíkszereda–Sepsiszentgyörgy–Udvarhely vonalon.

Szintén ennek a programnak a keretében október 9-én, szerdán 10-18 óra között a volt Bodok szálloda előtti téren a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség Légy készenlétben elnevezésű karavánja nevelő-oktató jellegű tevékenységekkel várja a lakosságot. Az interaktív program keretében az elsősegélynyújtás alapjait tanulhatják meg a résztvevők, de arról is szó lesz, hogy milyen intézkedéseket kell alkalmazni árvizek, földrengés vagy tűz esetén.

A gyakorlatozásról többek közt a sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai katonai alakulatok parancsnokai, a Hadügyminisztérium részéről pedig a gyakorlat vezetője október 8-án, kedden tájékoztatta Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának képviselőit. A gyakorlat előtt személyes tájékoztatásra nem került sor, az önkormányzat faxon kapott értesítést a döntésről.

A tájékoztató során felmerült az is, hogy az önkormányzat és a Hadügyminisztérium közötti kapcsolat nem felhőtlen, ugyanis a központi városrendezési terv (PUZ) és az általános városrendezési terv (PUG) elfogadtatása többszöri ellenállásba ütközött. A központi városrendezési terv a Kovászna Megye Tanácsa előtti területre vonatkozik, az általános városrendezési terv pedig a köztemető bővítési kísérleteire is irányul.

Mint ismeretes, az önkormányzat nem kapja meg azokat a területeket, amelyek a katonaság tulajdonában vagy használatában vannak, ilyen a köztemető szomszédságában elhelyezkedő 70 hektáros terület is, melynek visszaszolgáltatását állambiztonsági okokra hivatkozva folyamatosan elutasították.

A hadsereg vezérkari főnökségének hadműveleti vezetője nyitott a párbeszédre és kifejtette, hogy a helyi közösséget támogató szellemben kívánnak a továbbiakban együttműködni az önkormányzattal.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.