hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Folytatódnak az útjavítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön

2019.10.02

A megfelelő időjárási viszonyoknak köszönhetően több utca felújítását is sikerült befejezni a nyár során, és míg az idő engedi tovább folytatódnak a felújítások.

A Váradi József utcában, a Sas utcában, a László Ferenc utcában, a Grigore Bălan tábornok sugárút 9-es számú tömbházának és a Nicolae Iorga utca 10-es tömbházának belső udvarán már befejeződtek a felújítási munkálatok. Jelenleg az Andrei Șaguna utcában, a Kós Károly utcában, az Esthajnalcsillag utcában és a Jövő utcában zajlanak a felújítások, a napokban pedig a Bánki Donát utcában is aszfaltozásra kerül sor.

Az Andrei Șaguna utcában jelenleg az esővíz csatornázáson dolgoznak a munkások és elkezdődött a vezetékek föld alá helyezése a járdában. A Kós Károly utca gyárak melletti oldalán a vezetékek föld alá helyezése a végéhez ért, továbbá a közművek munkatársai a szennyvízhálózat kiterjesztésén dolgoznak és zajlik az úttest alapozásának előkészítése.

A városi kertészet és a Sepsi Út-Építő Rt. munkatársai főként a tömbháznegyedekben található parkolók és sétányok felújításán dolgoznak.

A Sepsi Út-Építő cég munkatársainak köszönhetően már befejeződött a járdák és a sétányok felújítása a Grigore Bălan tábornok sugárút 63-as, 64-es és 65-ös tömbáhza mögötti udvaron, valamint a volt Romtelecom épülete mögötti részen, jelenleg a parkoló aszfaltozásán dolgoznak. A Jövő utcában zajlik a járdák szegélyköveinek cseréje, itt is új aszfaltszőnyeget kap majd a járda, az úttest és a parkoló.

A városi kertészet munkatársai a napokban bejefezték a városközpontban a Román Kereskedelmi Bank melletti parkoló felújítását, most az Esthajnalcsillag utcában a tömbházbejáratok javításán dolgoznak.

Ugyanakkor a Bánki Donát utcában zajlik az úttest előkészítése az aszfaltozásra, amelyre október 3. és 9. között fog sor kerülni, az időjárás függvényében. A munkálat miatt a Kriza János utca és Gyár utca közötti szakaszon teljes útlezárásra kell számítani. Amennyiben az időjárás engedi, az aszfalotás korábban befejeződik.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.