hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Sétálj velünk az iskolába! #walktoschoolday

2019.09.12

Figyelemfelkeltő akció Sepsiszentgyörgyön az Európai Mobilitási Hét keretében

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a Sétálj velünk iskolába! elnevezésű akcióban való részvételre kérte fel a város iskoláit szeptember 17-én és 18-án az Európai Mobilitási Hét keretében. A figyelemfelkeltő akció legfontosabb célja, hogy tudatosítsa a lakókban és diákokban, hogy a gépjármű-közlekedésnek több alternatívája is létezik: lehet utazni busszal, közlekedni kerékpárral, rollerrel, vagy görkorcsolyával, illetve gyalog is el lehet jutni az iskolába.
 

Az Európai Mobilitási Hét minden évben szeptember 16–22. között kerül megrendezésre. A program lehetőséget kínál a városok és nagyvárosok számára, hogy fenntartható közlekedési alternatívákat próbáljanak ki. A fenntartható közlekedési módozatok gyakorlásával a városlakók csökkenthetik a szén-dioxid kibocsátást, javíthatjnak a levegő minőségén, valamint az élet és munka szempontjából kellemesebbé alakíthatják a város területeit. Eddig a 2017-es Európai Mobilitási Hét bizonyult a legsikeresebbnek, melyben több mint 2500 város és nagyváros vett részt Európában.
 

Idén az önkormányzat felkérte a sepsiszentgyörgyi iskolák diákjait és tanárait, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez és vegyenek részt az Európai Mobilitási Hét keretében szervezett programokban.

Program

2019. szeptember. 17., kedd
– Az Európai Mobilitási Hét programjának ismertetése a diákokkal, valamint testmozgásra és aktív életre ösztönzés közös tornával

A nap folyamán a résztvevő iskolák udvarán a kiválasztott időben egy közös 10–15 perces tornát tartanak. A tornagyakorlatot a testnevelés katedra saját program szerint állítja össze (zenével, páros gyakorlatokkal, nyújtó gyakorlatokkal). A cél 10–15 percen keresztül minél több tanulót megmozgatni, hogy aktívan kezdje mindenki a hetet.

2019. szeptember 18., szerda

– Melyik iskolába érkezik a legtöbb tanuló autó nélkül? Keressük Sepsiszentgyörgy legmobilisabb iskoláját!

A nap célja, hogy minél több tanuló és tanár alternatív közlekedési módot használva menjen iskolába. A tanulók eljuthatnak gyalog, biciklivel, rollerrel, gördeszkával vagy tömegközlekedéssel is az iskolába, de fontos, hogy minél többen érkezzenek reggel autó nélkül iskolába.

A felmérést reggel a bejáratoknál önbevallásos alapon mérik majd az erre kijelölt személyek.

Az az iskola, ahová a legtöbb tanuló érkezik autó nélkül elnyeri Sepsiszentgyörgy legmobilisabb iskolája címet.

Ugyanakkor szeptember 20-22. között kerülnek megrendezésre a 13. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok, ahová a szervezők minden sportolást kedvelőt szívesen várnak, kortól függetlenül. A résztvevőket családi programokkal, előadáskkal, vetélkedőkkel és újdonságokkal mozgatják majd meg.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.