hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Nagy kapacitású szivattyút vásárolt Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

2019.08.22

Az árvízvédelmi intézkedések részeként nagy kapacitású vízszivattyút vásárolt Sepsiszentgyörgy Önkormányzata. A felszerelést a város azon helyszínein használják majd az intézmény munkatársai, ahol a csatornahálózat kapacitása nem bírja meg az esőzések miatt lezúdúló vízmennyiséget, vagy ahol nincs kiépített csatornahálózat.

A szivattyú kapacitásának köszönhetően gyorsan és nagy mennyiségű vizet túd felszívni, ami percenként elérheti a 9000 litret.

Szintén az árvízvédelmi intézkedések részeként, július óta zajlik a patakok medrének tisztítása Sepsiszentgyörgyön. A Tega Rt. munkatársai jelenleg a Gát utcában, a Debren patak mentén dolgoznak, vágják a növényzetet és összeszedik a szemetet.

A Debren patak után sor kerül a Szemerja patak medrének kitakarítására is. A munkálatokat szeptember végéig befejeződnek.


 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.