hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Őszi Vásár 2019 – Felhívás őstermelők, kézművesek és közélelmezési egységek számára

2019.08.20

A Kónya Ádám Művelődési Ház és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala 2019. szeptember 27–29. között a Szabadság téren megrendezésre kerülő Őszi Vásárra környékbeli őstermelők, népi hagyományokat őrző kézművesek, népi mesterek és közélelmezési egységek jelentkezését várják. A jelentkezésnél előnyt jelent, ha a vásárosok portékáik áruba bocsátása mellett vállalják a mesterség bemutatását. A vásár célja a hagyományos vásári hangulat felidézése, megteremtése.

A szervezők sátrakat, villanyáramot és éjszakai áru raktározására alkalmas zárható helyiséget biztosítanak a vásárban résztvevők számára.

A részvételi feltételek a következők:

  • Jelentkezhetnek: jogi személyek és bejegyzett őstermelők;
  • A vásárban hagyományos úton előállított termékekkel / saját terménnyel / saját készítésű, tervezésű használati tárgyakkal való megjelenés;
  • Kitöltött jelentkezési lap beküldése;
  • Fényképmelléklet beküldése a termékről és kiállító standról (amennyiben az elmúlt két évben nem vett részt az Őszi Vásáron vagy bővült a termékkínálat);
  • Működést igazoló okiratok mellékelése:
  • Kézművesek és könyvkereskedők esetében: működési engedély;
  • Őstermelők és kis közélelmezési egységek esetében (ide tartoznak a méhészeti termékeket és mézeskalácsot előállító őstermelők is!): működési vagy termelői engedély, valamint a megyei állategészségügyi igazgatóságok által kiállított állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági bejegyzési és engedélyezési dokumentumok.
  • A vásárszabályzat szigorú betartása;
  • A vásári program szigorú betartása (nyitvatartási rend: 10:00-20:00);
  • Részvételi díj befizetése;
    • Kézművesek és őstermelők esetében: 30 lej/nap;
    • Könyvkereskedők és 3 nm-nél kisebb közélelmezési egységek számára: 50 lej/nap.

A jelentkezési lap csak a program@kultur.ro címre küldött mellékelt fényképekkel és iratokkal együtt érvényes. A jelentkezési lap elérhető a www.kultur.ro oldalon.

A helyek száma korlátozott. A vásáron, a jelentkezők közül, a termékek előfordulási arányát figyelembe véve, az értékelés során a legmagasabb pontszámot elért vásárosok vehetnek részt. A kiválasztott jelentkezőknek minimum 50 pontot kell elérni.

Bővebb információkat és a jelentkezési lapot a www.kultur.ro honlapon találják.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.